Start initiatief

MKB tour Deventer - 3 februari Krehalon Industrie BV

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het provinciebestuur is gestart met een midden- en kleinbedrijf tour langs de Overijsselse gemeenten.

In de loop van de komende tijd worden alle gemeenten bezocht. Dat wordt telkens gecombineerd met een bedrijfsbezoek.. De gemeente Deventer vormde het startpunt voor de MKB tour. Bestuurders staken de koppen bij elkaar en brachten ’s middags een bezoek aan het bedrijf Krehalon Industry BV. De belangrijkste vraag daarbij: wat kunnen provincie, gemeente en bedrijfsleven samen doen om het ondernemen zo optimaal mogelijk te maken.

Overijssel kreeg vorig jaar het predicaat ‘meest ondernemersvriendelijke provincie van Nederland’ en wil die positie graag vasthouden. De MKB Tour is ervoor bedoeld om te kijken wat daarvoor nodig is. Ondernemers moeten niet alleen de mogelijkheden hebben om te starten maar ook om door te groeien en te vernieuwen.

De provincie trok maar liefst 108 miljoen euro uit om de regionale economie te ondersteunen. Dat geld gaat naar allerlei programma’s en projecten op het gebied van innovatie, human capital, verduurzaming en vergroening, naar slimme maakindustrie en internationalisering.

In Deventer –met veel maakindustrie- gebeurt veel. Grote corporaties verbinden zich met jonge starters, het Havengebied staat bol van particuliere initiatieven en nieuwe creatieve industrie. Het ‘tweede eiland’ in het Havengebied is in ontwikkeling en het oude gasfabriekterrein (vm Essent) is hard op weg een nieuwe broedplaats voor jonge ondernemers te worden.

De strategische ligging van Deventer langs de A1 maakt de gemeente een ideaal distributieknooppunt tussen Duitsland en de Randstad. “Deventer ziet zichzelf dan ook als aantrekkelijk voor een brede regio” aldus wethouder Robin Hartogh Heys die de provinciale delegatie opving in het prachtig vernieuwde stadhuis “We hebben hier toplocaties voor hoogwaardige bedrijvigheid.”
Een presentatie over wat de provincie daarbij kan betekenen verschafte het nodige inzicht, aldus de wethouder. “Maken we genoeg gebruik van de mogelijkheden die er zijn? Daar gaan we goed naar kijken.”

Directeur Willem Dollekamp van Krehalon Industrie BV schetste de problematiek waar hij als ondernemer tegen aan loopt. Afgezien van het voortdurend knokken om de kostprijs concurrerend te houden is de kwestie scholing van personeel een issue.
Krehalon, waarvan het moederbedrijf in Korea gevestigd is, produceert krimpverpakkingen en folies voor de voedingsmiddelenindustrie. De verpakkingen en folies uit Deventer gaan de hele wereld over. Voor de vis, voor de pizza’s, voor kip en worst – om maar eens een greep te doen. Met een eigen rotatiepers voor het bedrukken van de verpakkingen is Krehalon toonaangevend op de markt.

Scholing is een knelpunt. Er zijn specifieke opleidingen nodig voor de bedrijfsprocessen en vooralsnog biedt het bestaande onderwijs daar onvoldoende aansluiting.
“Daar zit heel weinig structuur en tempo in. ”zegt Dolleman. “We hebben geen tijd en geen geduld om te wachten tot er iets geregeld is op dat gebied. Dan doen we het zelf wel. Maar daar zou de overheid wat aan moeten doen, de juiste verbanden leggen, combineren en snelheid maken.” zo luidde de boodschap die gedeputeerde Eddy van Hijum op het hart gedrukt kreeg.

http://www.krehalon.com/en/

Deventer is bekend om zijn koek, drukkerijen en uitgevers. De stad heeft een vooraanstaande positie op de grafische markt, dankzij de vele uitgeverijen, grafische specialisten, vormgevers en antiquariaten. Maar de stad heeft in meer sectoren een sterke positie. Gerenommeerde bedrijven als AKZO, Ardagh, Promens, Nefit, Tauw, Witteveen en Bos hebben in Deventer een grote vestiging. In 2015 bood de stad Deventer ruim 44.000 mensen een baan bij zo’n 6.300 bedrijven of instellingen.

http://www.businessindeventer.nl/Downloads

Video Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 27-03-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-11-2019 21:36

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief