Start initiatief

Earth Hour 2017 Deventer

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Deventer gaat op zwart. Nu ja, figuurlijk dan. Want op 25 maart vieren we Earth Hour in de Bergkerk en bij de Leeuwenkuil. Samen staan we stil bij de toekomst van de aarde. Kom jij ook?

Aan het begin van de avond (vanaf 19 uur) kunnen kinderen lampionnen maken en knutselen in het donker bij de Leeuwenkuil (Keizerstraat 70). Ook oefenen we samen het “Earth Hour”-lied. Om 19.45 uur vertrekt de lichtjeswandeling van de Leeuwenkuil naar de Bergkerk. Bij diverse scholen en buitenschoolse opvang in Deventer maken kinderen van tevoren al lampionnen. Heb je nog geen lampion? Zorg dan dat je om 19 uur bij de Leeuwenkuil bent om er een te maken.

Van 18.30 – 20 uur is er in de Leeuwenkuil yoga en een klankschalenconcert in het donker. De kosten hiervoor bedragen € 10,- pp (de opbrengst komt ten goede van de Tarastichting). Aanmelden via www.yogadeventer.nl.

In de Bergkerk start op 18.30 uur een diner. We eten bij kaarslicht en bij het dessert gaan de kaarsen uit en ervaren we hoe het is als je niet kunt zien wat je eet. Een hele bijzondere belevenis. De kosten hiervoor bedragen € 22,50. Opgeven tot 22 maart via info@fotosterre.nl.

In de Bergkerk tellen we samen af tot het licht uit gaat (20.30 – 21.30 uur) en beleven we het donker. Er is een expositie van foto’s van Deventer “In het dark” gemaakt door kinderen (Neem je zaklantaarn mee!), diverse optredens, muziek, theater, sport en spel in het donker. Ook kan je de wereld ontdekken met de warmtecamera. En nog vele andere activiteiten voor jong en oud. Nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren? Bekijk dan de Facebookpagina (www.facebook.com/earthhourdeventer).

Ook gaat er een cabaretier langs de Deventer horeca op de Brink om aandacht te vragen voor Earth Hour.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Evenementen
Laatst bewerkt op: 13-03-2017

Plaats je idee of activiteit

Mijn idee

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-11-2019 20:33

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief