Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Earth Hour Overijssel 2017 Buurt op Zwart

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Welkom op BuurtOpZwart.nl!

Win € 1000,- voor je idee!

Op deze website kan iedereen zijn/haar eigen idee uploaden om jouw buurt “op zwart” te krijgen! Maak een video, interview je buren, je vereniging of je burgemeester, schrijf een stuk, gebruik foto's. Laat ons weten wat je plan is om jouw buurt op 25 maart tussen 20:30 en 21:30 op ZWART te krijgen! Het beste idee kan 1000,- winnen om samen met jouw buurt/straat uit te geven aan een duurzaam doel. Bijvoorbeeld: om de buitenverlichting van jou en je buren energie-vriendelijk te maken, of om een eet-tuin aan te leggen in de straat. Of: een buurtbarbecue (wél met eerlijk vlees, natuurlijk.)

Vertel ons wat je gaat doen om je buurt een uur op zwart te krijgen en wat je met het prijzengeld wilt doen, het beste idee wint!

ZET JE BUURT EEN UUR OP ZWART! (Scrol naar onder, en plaats je idee of activiteit!)

Volg ons ook op facebook!

Op pad

Jeroen van Doornik is nachtburgemeester van Zwolle, Martijn van Hese de partijleider van de Partij voor Cultuur. Zij trekken in een camper door Overijssel als ambassadeurs voor Earth Hour. Hun doel: zo veel mogelijk buurten in de provincie “op zwart” krijgen tijdens het internationale evenement op 25 maart tussen 20:30 en 21:30.

Ben je benieuwd waar de heren uithangen? Volg ze hier!

Achtergrond

Tijdens het wereldwijde evenement gaat op veel plaatsen tegelijkertijd het licht uit, zo ging vorig jaar het licht op diverse plekken in Overijssel exact tegelijk uit met het licht van de Eiffeltoren in Parijs. Ook dit jaar wil de organisatie de handen ineen slaan om op opvallende wijze zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit event van WWF en daarmee voor duurzaamheid en bewustwording in het gebruik van energie en onze aarde.Downloads

Uitgelicht

Video Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Kunst en Cultuur
Laatst bewerkt op: 05-03-2017