Start initiatief

TERUGKIJKEN // Verkiezingsavond 7 maart in Hedon Zwolle
Het Stentor Verkiezingspodium

{{ activeItem }}

Het Stentor Verkiezingspodium

Lovers

Dagblad De Stentor belegde op 7 maart een verkiezingsavond in Zwolle waarbij kiezers met regionale politici konden praten.

De onderwerpen waren vertrouwen in de politiek, de integratie van vreemdelingen en de daadkracht van onze regionale politici in Den Haag. Tijdens dit verkiezingspodium vertelden de Tweede Kamer-kandidaten Malik Azmani (Dalfsen, VVD), Keklik Yücel (Deventer, PvdA), Frank Futselaar (Zwolle, SP) en Hilde Palland (Kampen, CDA) wat ze voor hun regio kunnen betekenen.

Verbinding

De krant wilde zo bijdragen aan de discussies over het dalende vertrouwen in de politiek, of stemmen nog wel zin heeft en wat er later in de directe omgeving van te merken valt. De regio vindt vaak dat alles wordt bedisseld in Den Haag en dat de regio vervolgens wordt vergeten. Met ons Verkiezingspodium zoeken we de verbinding op tussen De Haag en Kamerleden die hier, in onze regio, zijn geworteld of ermee verbonden zijn, zodat duidelijk wordt hoe zij denken over de belangrijke thema’s tijdens de komende verkiezingen; vertrouwen in de huidige politiek en het integratiedebat. De politici zijn onder leiding van onze columnist Özcan Akyol over deze thema’s in gesprek gegaan. De gasten in de zaal konden hieraan volop meedoen.

Touwtje uit de brievenbus

De verkiezingsavond ging ook over de verbinding tussen de oude en de nieuwe generatie. Jan Terlouw (85), de eminente oud-politicus ging daarom op de avond in gesprek met Stentor-columniste Laura Cuijpers (30). Zijn metafoor van het touwtje uit de brievenbus zorgde voor veel bijval in Nederland. Laura antwoordde hem op de voorpagina van De Stentor met een open brief die hem zeer ontroerde.

Vreemdelingen en 'Zwolse maffia'

Verder was er een debat tussen Eppo Bruins (CU, Apeldoorn) en Linda Voortman (GroenLinks) over de vraag of er - ook hier – zoveel angst bestaat voor vreemdelingen, of dat terecht is of meer een Randstedelijk probleem is. Arie Slob was er ook, tot 2015 fractieleider van de ChristenUnie. Hij woont in Zwolle en legde uit hoe ‘de Zwolse maffia’ werkte, de bijnaam van hem en Tweede Kamerleden Eddie van Hijum en Co Verdaas, respectievelijk van CDA en PvdA. Vaak steunden ze elkaars voorstellen en sluisden ze zo geld voor infrastructuur naar de regio.

Het Stentor verkiezingspodium vondt plaats op dinsdag 7 maart in Hedon, Zwolle.

De livestream was een co-productie met Landstede MBO, opleiding AV-specialist van het Stadionplein.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 08-03-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief
Locatie Burgemeester Drijbersingel 7, 8025 BK, Zwolle

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-09-2019 7:37

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief