Start initiatief

Huis aan huis februari 2017 Overijssel investeert in MKB: “Excelleren met onze eigen mensen”

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Een goede opleiding brengt het kennisniveau van medewerkers op een hoger plan en draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, waardoor zij duurzaam inzetbaar zijn.

Om de ontwikkel- en scholingsmogelijkheden voor het MKB te stimuleren, stelt provincie Overijssel de HRM Scholingsregeling beschikbaar.

Technisch geschoold personeel op MBO 2-3 niveau is schaars, ontdekte ook het Oldenzaalse Europastry. Het bedrijf produceert dagelijks zo’n 800.000 donuts voor de Noord-Europese markt. Voor deze productie is in 2015een hightech productieproces geïnstalleerd. Ook zijn er uitbreidingsplannen voor de toekomst. Om met dit nieuwe productieproces te kunnen werken, moest het personeel van Europastry bijgeschoold worden. Dit geldt ook voor nieuwe medewerkers. Er zijn op dit moment geen opleidingen op MBO niveau 2-3, waarbij studenten de voor Europastry relevante kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van techniek en voedselproductie.

Inzicht in uitdagingen

Om inzicht te krijgen in de opleidingsbehoefte van de medewerkers, voerde Europastry, met hulp van AOC Oost en een bijdrage uit de HRM Scholingsregeling, een HRM scan uit. Cor Brookhuis: “Zo kregen wij inzicht in de uitdagingen om nieuw personeel te werven en inzicht in het opleidingsniveau en de opleidingsbehoefte en -noodzaak onder de huidige medewerkers. Uitgangspunt daarbij is altijd om al het personeel optimaal te laten functioneren op hun eigen niveau en te zorgen dat ze bijblijven naar vermogen.” Na het uitvoeren van de scan heeft Europastry een maatwerk ontwikkeltraject ingezet. “Zo kunnen we excelleren met onze eigen mensen.”

Meer regelingen

Provincie Overijssel biedt een aantal scholings- en ontwikkelingssubsidies voor het MKB en voor zelfstandigen met (of zonder) personeel. Meer informatie over deze subsidieregelingen vind je op www.overijssel.nl/onderwijsenwerk.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Innovatie en technologie Wonen
Laatst bewerkt op: 23-02-2017

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 15-11-2019 3:41

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief