Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis januari 2017 Meer kans op de arbeidsmarkt

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Praktijkleren en het MBO zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het bedrijfsleven verwacht goed opgeleide werknemers. En studenten verwachten dat zij na hun opleiding de juiste kwalificaties hebben om aan de slag te gaan bij bedrijven. Toch blijkt dat vraag en aanbod niet altijd goed op elkaar aansluiten.

Met het programma ‘Iedereen in Overijssel doet mee’ wil provincie Overijssel de aansluiting tussen arbeidsmarkt en onderwijs verbeteren. De provincie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners een kans krijgen op de arbeidsmarkt, want dat is goed voor de samenleving en de regionale economie.

Ontwerpfabriek

Een mooi voorbeeld hiervan is de Ontwerpfabriek van onderwijsinstelling CIBAP in Zwolle. Binnen de Ontwerpfabriek werken ondernemers, opdrachtgevers en studenten creatief samen aan opdrachten uit het bedrijfsleven. Een win-win situatie: studenten leren de markt kennen en bedrijven worden verder geholpen in hun creatieve proces. Om met eigen ogen te zien hoe dit in de praktijk werkt, bezochten de gedeputeerden Eddy van Hijum en Hester Maij op 16 januari de Ontwerpfabriek van het CIBAP in Zwolle.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Fysieke voorzieningen Kunst en Cultuur Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 24-01-2017