Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis januari 2017 Buitenkansen: Win de sleutel van deze boerderij voor twee jaar!

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Heb jij altijd buitenaf willen wonen en werken en heb je een bijzonder idee voor een leegstaande boerderij? Dit is je kans. Voorwaarde is wel dat je een creatief idee hebt voor een nieuwe functie voor de boerderij.

Provincie Overijssel geeft twee jaar lang de sleutel van een boerderij in Stegeren (gemeente Ommen) uit handen. Het project Buitenkansen is een initiatief van provincie Overijssel. Gedeputeerde Monique van Haaf: “Met dit experiment zoeken we mensen met vernieuwende ideeën voor leegstaande agrarische bedrijfspanden, zoals de boerderij aan de Spijkerweg 1 in Stegeren.” Het winnende team krijgt twee jaar lang de sleutel van de boerderij om hun plan uit te voeren. De provincie ondersteunt het team daarbij met experts. Het winnende idee wordt bekendgemaakt tijdens de finale in mei 2017.

Nieuwe bestemming

Omdat veel agrarische bedrijven ermee ophouden, verwacht de provincie dat in 2030 zo’n 30 procent van alle Overijsselse boerderijen leeg komt te staan. Deze leegstand is niet goed voor de kwaliteit, vitaliteit en leefbaarheid van het Overijsselse platteland. Met Buitenkansen zoekt provincie Overijssel daarom een nieuwe bestemming voor lege vrijstaande agrarische bedrijfspanden (VAB’s), zoals de boerderij in Stegeren. Ideeën die afwijken van de gebaande paden. “Vernieuwende bestemmingen passen niet altijd binnen de huidige wet- en regelgeving”, vertelt Monique van Haaf. “Daardoor kan een plan soms niet worden uitgevoerd en blijft de leegstand bestaan of neemt deze toe. Voor deze vernieuwende bestemmingen bieden we nu wél deze ruimte.”

Meld je aan voor de VAB-athon

Buitenkansen start op 9 en 10 maart met een VAB-athon: een 24-uurs ideeënmarathon voor vernieuwende concepten voor leegstaande boerderijen, waaronder de Spijkerweg 1 in Stegeren. Meer informatie over Buitenkansen is te vinden op www.buitenkansen.nu. Hier kun je je ook aanmelden voor de ideeënwedstrijd en de VAB-athon op 9 en 10 maart.Downloads

Milieu en duurzaamheid Fysieke voorzieningen Evenementen Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 24-01-2017