Start initiatief

Een literair en cultuurhistorisch midwinterfestival op 30 december WG vd Hulstfestival Hasselt

Lovers

Op 30 december a.s. van 10.00-22.00 uur wordt in Hasselt de 7-de editie van het WG vd Hulsfestival gehouden. Het is een uniek literair theater- en midwinterfestival.

Een festival voor fijnproevers en liefhebbers van nostalgie. Het W.G. van de Hulstfestival brengt een ode aan het jeugdboek en aan de jaren ’50 van de vorige eeuw. Een van de eerste en beste kinderboekenschrijvers W.G. van de Hulst is het boegbeeld. De festivaldag is een evenement voor het hele gezin.

Het is een divers programma met onder andere een eindejaarslezing van Jan Terlouw, een optreden van het Willem Wilmink Projectkoor, stadswandelingen, poppentheater, gitarist-zanger Erwin Nyhoff en een heus stampotten buffet.

Meer informatie en het volledige programma vind je op de website.

WG vd Hulst

WG vd Hulst (1879-1963) heeft meer dan 100 jeugdboeken geschreven, waarvan in de loop van de jaren 4 miljoen werden verkocht. De verhalen bedacht WG vd Hulst als meester en meester-verteller in de klas van de School met de Bijbel aan de Jutfaseweg in Utrecht. Ze waren vernieuwend, Van de Hulst liet zijn boeken illustreren en paste zijn woordkeus aan aan de leeftijdsgroep, waarop hij zich richt, hij gebruikt korte zinnen en is bekend door zijn klanknabootsingen, cursiveringen en zijn bekende stippeltjes. De geschreven taal staat dicht bij de gesproken taal. Op het festival worden verteld en gespeeld: De Soete Suikerbol, het bijbelverhaal Mozes, Het huisje in de sneeuw, De wilde jagers, Niek vd Bovenmeester, Vrouw Holle en De Pruikenmaker en de Prins.Downloads

Kunst en Cultuur Evenementen
Laatst bewerkt op: 06-12-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-07-2019 23:39

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief