Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Vergadering & terugblik ODA Vergadering & terugblik ODA

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De Jongerenraad heeft afgelopen dinsdag 29 november weer een zeer productieve vergadering gehad, met veel aspirant-leden die voornamelijk vanwege ODA bij ons terechtgekomen waren.

Op deze vergadering hebben we meerdere zaken besproken, het enthousiasme van de deelnemers van ODA, de kritiekpuntjes die wij te horen gekregen hebben, en de toekomstplannen van de raad. Helaas moesten we ook afscheid nemen van Hanneke Poelmans, onze trouwe begeleidster van de afgelopen vijf jaar, maar gelukkig is Kitty Walter bereid om het van haar over te nemen, en dit doet zij ook met veel enthousiasme.

Er kwamen zoals altijd in de discussies onderling veel punten naar voren die verbeterd konden worden, maar ook punten die goed gegaan zijn. Zo waren er veel positieve geluiden over de aanpassingen die in ODA gemaakt zijn. De speechronde is door iedereen enthousiast ontvangen, en zorgde ervoor dat vrijwel geen enkele deelnemer te lang niks te doen had. Het was geweldig om zoveel jongeren geïnteresseerd te zien in de Provincie, en het liet ons ook zien hoe weinig de meesten eigenlijk afweten van de functie van de provincie en de Commissaris van de Koning.

Door de extra debatronde toegevoegd te hebben had men ook het idee dat ze zich beter konden laten zien. Vorige jaren hadden sommige jongeren maar 1 debat, en als dat dan niet een stelling was die hen aansprak, lagen ze er al meteen uit. Dit jaar ging dat beter.

Ondanks het feit dat onze volgende vergadering pas weer in januari is, zitten wij zeker niet stil. Er zijn verschillende projecten opgestart, waaronder een nieuwe debatwedstrijd, een advies over het enthousiasmeren van jongeren, meer contact met lokale Jongerenraden, het inzetten van onze algemene kennis over technologie om ouderen te helpen. Allemaal zaken die al eerder ons doel waren, en nu actief zullen worden opgepakt.

Al met al was de vergadering zeker productief, en hoeft geen enkel Jongerenraadslid zich te vervelen in de Kerstvakantie, want er is echt nog genoeg werk te doen. In januari komen we weer bij elkaar om te zien hoe deze zaken gevorderd zijn.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Evenementen Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 30-11-2016