Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis november 2016 Goed ondernemen in Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Overijssel is verkozen tot de meest vriendelijke provincie van Nederland voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Een predicaat voor twee jaar. De prijs is een initiatief van MKB Nederland.

Een prijs winnen is mooi, maar wie de beste wil blijven kan niet achterover leunen. Goed ondernemerschap is de basis voor innovatie, groei, internationalisering en een sterke regionale economie. Het levert banen op, voor nu en in de toekomst. Provincie Overijssel investeert daarom in haar ondernemers met het programma het Versterken van MKB en ondernemerschap. De eerste regelingen zijn open. Kijk op www.overijssel.nl/sterkondernemerschap voor meer informatie.

Samen in beweging voor familiebedrijven

De komende jaren is er speciale aandacht voor familiebedrijven. Zij spelen een grote rol binnen het MKB in Overijssel. Familiebedrijven hebben focus op continuïteit in plaats van winst op korte termijn, hebben duurzaam en maatschappelijk ondernemen in de genen, bestaan doorgaans meerdere generaties en hebben meer tevreden personeel dan niet familiebedrijven. Daarom is er vorige week een intentieverklaring ondertekend door provincie Overijssel, Windesheim, Saxion, VNO NCW Midden en MKB Midden. Zij gaan in de periode van 2017 tot 2019 gericht aandacht en ondersteuning bieden aan deze bedrijven op het gebied van goed bestuur, bedrijfsopvolging, onderwijs en potentiële bedrijfsopvolgers en cijfermatige onderbouwing.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 29-11-2016