Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis editie november 2016 Wegwijs in het OV

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

“Je komt op veel plekken, ontmoet nieuwe mensen en helpt mensen op weg.” Grietje Koopman is OV-ambassadeur. Met veel plezier maakt ze mensen wegwijs in het openbaar vervoer.

Grietje is nu drie jaar OV-ambassadeur: “Ik geef voorlichting en maak samen met ouderen proefreisjes. Je merkt dat de drempel om met het openbaar vervoer te reizen soms hoog is. En het is ook ingewikkeld, soms staan er op het station wel drie palen naast elkaar. Tijdens de proefreisjes nemen we alle tijd om te laten zien hoe reizen met de OV-chipkaart werkt.” Maar de voorlichting richt zich niet alleen op het gebruik van de OV-chipkaart. Ook aantrekkelijke tarieven en speciale acties worden toegelicht.

Grietje Koopman

Grietje Koopman

Grietje: “Dankzij het openbaar vervoer blijven mensen mobiel en vereenzamen ze minder snel. Ik adviseer mensen om met de trein of bus te reizen, ook als ze nog wel autorijden. Dan is het makkelijker om met het OV te gaan op het moment dat je ervan afhankelijk bent.”

OV-ambassadeur worden?

Lijkt het jou ook leuk om vrijwillige OV-ambassadeur te zijn? Het team zoekt uitbreiding. Meer informatie vind je op www.overijssel.nl/ovambassadeur. Je kunt ook mailen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of bellen met telefoonnummer 038 454 01 30.Downloads

Energie Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 29-11-2016