Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis november 2016 Energiebespaarlening Overijssel: Aantrekkelijk isoleren

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Je zit er graag warmpjes bij, zeker in de winter. Investeer daarom in goede isolatie van je huis, zoals vloer-, dak- en gevelisolatie en HR++ glas.

Want een energiezuinig huis biedt veel voordelen en dat merk je niet alleen in je portemonnee. Je wooncomfort gaat erop vooruit, de woning stijgt in waarde en het is uiteraard goed voor het milieu.

Dat ervaren ook Engelbert en Iris Workel. Zij wonen met hun kinderen van 7 en 9 jaar in het Overijsselse Delden. Dit jaar lieten zij de gevel van hun huis isoleren en kozen zij voor een isolerende deur. En dat merkten ze meteen. Engelbert Workel: “We voelden het verschil direct; geen tocht meer in huis en het was veel warmer. De verwarming slaat veel minder vaak aan.” Het zijn niet de enige aanpassingen die de familie Workel liet uitvoeren, de familie investeerde al vaker in het energiezuinig maken van hun woning. Iris: “We hebben zonnepanelen, vloerverwarming – heerlijk die radiatoren d’r uit, wat een ruimte scheelt dat! – en een houtkachel. En nu dus een aantal isolerende maatregelen. Zonder de Energiebespaarlening hadden we dit nooit in één keer kunnen doen. De maandelijkse aflossing heb ik graag over voor het wooncomfort dat je er direct voor terugkrijgt.”

Duurzame lening

De familie Workel maakte gebruik van de Energiebespaarlening Overijssel. Dat is een aantrekkelijke lening voor woningeigenaren in Overijssel die hun huis willen verduurzamen, bijvoorbeeld door isolatie of de aanschaf van een warmtepomp. De lening biedt een laag rentetarief en dankzij een subsidie van de provincie krijgen inwoners van Overijssel daarbovenop een rentekorting van 0,5 tot 0,9 procent (afhankelijk van leenbedrag en looptijd). De Energiebespaarlening Overijssel is de opvolger van de succesvolle duurzaamheidslening van de provincie Overijssel. Meer dan 4.000 huishoudens hebben met deze lening duurzame investerin- gen in hun woning gedaan. Wil jij er ook lekker warmpjes bij zitten deze winter? Kijk dan op www.overijssel.nl/aanpakken voor tips en adviezen, verhalen en meer informatie over de Energiebespaarlening Overijssel.Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie
Laatst bewerkt op: 29-11-2016