Start initiatief

JIJ magazine: editie november 2016 Buffelgehakt met mozzarella

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het recept komt dit keer uit Denekamp. Daar runt Andra Westerhoff samen met haar man Buffalo Farm Twente, de allereerste waterbuffelhouderij in Twente.

Van dagverse buffelmelk maken ze, samen met hun Italiaanse kaasmakers, heerlijke kazen. Denk aan buffelmozzarella, ricotta en buffelbrie. Ook bereiden ze ambachtelijk ijs en buffelburgers.

Andra: “Deze gehaktschotel is een mooie combinatie van de vlees- en zuivelproducten van ons bedrijf. Het gerecht is heel eenvoudig te maken. En het leuke is dat je met veel verse producten kookt.”

Buffelgehakt met mozzarella

Ingrediënten Voor 4 personen

  • 275 gram buffelgehakt
  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika en 1 gele paprika
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 14 zongedroogde tomaten
  • 6 knoflookteentjes
  • 2 x 110 gram buffelmozzarella
  • italiaanse kruiden
  • zeezout
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de krieltjes in tweeën en kook deze circa 5 minuten. Snijd de champignons in partjes, snijd de courgette, paprika’s en rode ui in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd drie teentjes knoflook in stukjes.

Verdeel de krieltjes over de bakplaat en bestrooi deze met peper, zout en olijfolie. Verdeel daarna alle gesneden groenten over de bakplaat met 3 teentjes knoflook. Pureer 8 zongedroogde tomaatjes en 3 teentjes knoflook en meng deze samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout door het buffelgehakt.

Kneed hiervan balletjes van circa 3 centimeter en leg deze tussen de krieltjes en de groenten op de bakplaat. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel deze samen met de laatste zongedroogde tomaatjes over de groenten en het gehakt. Bestrooi tenslotte de bakplaat met Italiaanse kruiden en olijfolie. Zet de ovenplaat 25 minuten in de oven.

Tip: deze heerlijke maaltijd is lekker met een glaasje witte wijn.

Kijk voor meer informatie Over Buffalo Farm Twente op www.buffalofarmtwente.nl.



Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid
Laatst bewerkt op: 22-11-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 25-05-2019 20:54

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief