Start initiatief

TERUGKIJKEN - Donderdag 27 oktober in Hedon Zwolle is (a)Live!

Media {{draggableItems.length}}

Lovers

Zwolle barst van de ideeën en initiatieven. En dat heeft de stad laten zien. Donderdagavond 27 oktober was Hedon het podium van al dit moois. Heb je dit evenement gemist? Geen nood. Het is terug te kijken!


Livestream Zwolle in Transitie

Het programma bestond onder meer uit een “Initiatieven Vloer”, cultureel antropoloog Jitske Kramer gaf een inspirerende, een wervelende talkshow en de workshop Deep Democracy.

Cultureel antropoloog Jitske Kramer trapte de avond af. Ze is bekend van het boek “De Corporate Tribe”, dat het (management)boek van het jaar is geworden. Haar talk “Wow! Wat een verschil!” daagde uit om antwoord te geven op de vraag: hoeveel diversiteit kun jij aan? Het ging over verschillen en overeenkomsten en over nut en noodzaak van diversiteit. Jitske Kramer legde uit hoe je in de stad effectief tot werkelijk gezamenlijk gedragen beslissingen kunt komen.

Vervolgens werden tijdens de talkshow initiatiefnemers en gasten uit de stad gevraagd hun ervaringen, vraagstukken en successen te delen. Zo deden bijvoorbeeld mensen van SamenZwolle, WijBedrijf Dieze en Buurtmoestuin Hof van Breecamp hun verhaal.

Zwolle (a)Live

Zwolle (a)Live

Hierna was er tijd voor ontmoeting en verdere verdieping. Wie wil kon de Initiatieven Vloer op om meer inspiratie op te doen. Hier werden ervaringen gedeeld en kon door middel van goede tips van anderen het eigen initiatief verder brengen.
Bezoekers konden ook de boeiende wereld van “Deep Democracy” meemaken door een workshop te doen bij René de Haan van Acht Coaching en Rini te Velthuis van Droom van Zwolle. Tijdens deze workshop werden op enerverende wijze Zwolse vraagstukken opgepakt.

De presentatie van Zwolle (a)Live lag in handen van Martijn van Hese van de Partij Voor Cultuur - De PVC. De muziek werd verzorgd door Het Mannenkoor en De Fakkelteit (initiatief van Travers Welzijn in samenwerking met Hedon). De jongeren van Fakkelteit brachten deze avond voor het eerst hun nieuwe nummer ten gehore en presenteerden de bijbehorende videoclip.

Zwolle (a)Live is georganiseerd door o.a. Zwolle in Transitie en Initiatiefrijk Zwolle (Gemeente Zwolle).Downloads

Video Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Zorg, burenhulp en veiligheid Kunst en Cultuur Evenementen Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 28-10-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 21-01-2020 23:47

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief