Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Overijssel heeft nieuwe energie Tosti’s in het donker: NEO on tour

Media {{draggableItems.length}}

‘Twintig procent besparen of duurzame energie’ Wat betekent dat? Hoeveel moeten we besparen of opwekken? Kun jij genoeg energie opwekken om je eigen tosti te bakken? En hoe verhoudt deze hoeveelheid energie zich tot wat een heel huishouden nodig heeft of een windmolen levert? Bij de NEO (Nieuwe Energie Overijssel)-bus vind je antwoorden op deze vragen en kun je laten zien hoe jij de NEO-puzzel zou leggen. De komende maanden rijdt de NEO-bus door heel Overijssel. Op zaterdag 29 oktober vindt de kick-off plaats, tijdens de Nacht van de Nacht in Deventer.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend event van de Natuur en Milieufederaties. Tijdens deze nacht gaan zoveel mogelijk lampen uit en staat de schoonheid van de nacht centraal. In Deventer organiseert De Ulebelt op haar eigen terrein een spannende belevingstocht voor ouders met kinderen. Deelnemers kunnen de sterren bekijken, slapende dieren bekijken en eten blind voelen en proeven. Ook is er een verhalenverteller bij het kampvuur. Daarnaast geeft Nieuwe Energie Overijssel het startsein voor ‘NEO on Tour’: een eigen bus, vol spellen en activiteiten, om erachter te komen hoe jij vindt dat de toekomstige energievoorziening van Overijssel eruit zou moeten zien.

Bak je eigen tosti

Hongerig na de tocht op het terrein van de Ulebelt? Dan kun je bij de NEO-bus je eigen tosti bakken! En wel door ontzettend hard op een fiets te trappen. Via een stopcontact is een tostiapparaat aangesloten op de fiets. Krijg je je tosti warm en gebakken? Hoeveel energie kun jij al fietsend opwekken? Om de energievoorziening in Overijssel toekomstbestendig te maken hebben we meer nodig dan alleen een fiets. De keuze voor windmolens, zonnepanelen of elektrische auto’s maken we met elkaar. Daarom start de provincie ‘NEO on Tour’!

NEO on Tour

De komende maanden rijdt de NEO-tourbus dwars door Overijssel, langs verschillende evenementen als de Snertloop in De Lutte en de Winterfair in Staphorst. Hou onze website in de gaten om te kijken of we ook stoppen bij jou in de buurt! Met NEO on Tour wil de provincie iedereen in Overijssel informeren en uitdagen mee te denken over het programma Nieuwe Energie. De contouren van dit programma zijn reeds bekend, vijf thema’s staan centraal: Hernieuwbare Energie, Gebouwde Omgeving, Duurzame Mobiliteit, Bedrijven en Lokale Initiatieven. Binnen deze thema’s zullen verschillende activiteiten plaatsvinden om gezamenlijk het doel te bereiken te komen tot de doelstelling om in 2020 16% van de energie duurzaam op te wekken en in 2023 20%. Dat kan de Provincie niet alleen. Denk daarom mee en kom langs bij de NEO-bus of kijk voor meer informatie op www.overijsselheeftnieuweenergie.nl.

Samen werken we aan Nieuwe Energie!Downloads

Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 21-10-2016