Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Over de toekomst van vakbekwame 50-plussers zonder werk Overijssels Meesterschap

Media {{draggableItems.length}}

Inspirerende verhalen

Lovers

Samen werken aan banen voor waardevolle, ervaren, vakbekwame 50-plussers.

Steeds meer jonge werkzoekenden vinden een baan, terwijl het voor ouderen heel lastig blijft. Oudere werkzoekenden moeten een eerlijke kans krijgen op de arbeidsmarkt, vindt de provincie. Tijd voor actie! Op vrijdagmiddag 30 september was de kick-off van ‘Overijssels Meesterschap'. Werkgevers vertelden hun succesverhalen aan andere ondernemers en belangstellenden om te inspireren: 'Waarom is het júist aantrekkelijk om met 50-plussers te werken?'.

Overijssels Meesterschap

Met het thema ’50-plus en arbeidsmarkt' wil de provincie actief aan de slag, zowel bij individuele bedrijven als in lokaal en regionaal verband. De provincie wil vanuit het regionaal economisch beleid vooral een faciliterende, ondersteunende en verbindende taak vervullen om de positie en inzetbaarheid van ouderen op de arbeidsmarkt te versterken.

In afstemming met het (MKB)-bedrijfsleven, gemeenten en arbeidsmarktregio's, UWV en onderwijs is het doel om vanuit ieders rol en verantwoordelijkheid te komen tot een concrete samenhangende aanpak. Iedereen doet mee!

Overijssels Meesterschap

Overijssels Meesterschap

Succesverhalen

Bekijk het succesverhaal (film) van Jan Willem Bouwmeester (56). Hij volgt momenteel bij Enexis de opleiding voor monteur van slimme meters. Niek de Raad en Gradus Zoelman zijn 2 van de 35 nieuwe brug- en sluiswachters die aan de slag gingen in provincie Overijssel.

Heb jij ook een inspirerend verhaal voor werkgevers die je wilt delen? Dit kan onderaan deze pagina.

Ambassadeur

Oud-voetballer John de Wolf (53) is de ambassadeur van ouderenwerkloosheid. Minister Asscher heeft hem voor een jaar benoemd om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen weg te nemen.

John de Wolf:

“Het is mijn taak als ambassadeur en boegbeeld om in eerste instantie reuring te maken, aandacht te krijgen voor het probleem. Nou, dat is volgens mij fantastisch gelukt. Ik wil de vooroordelen over vijftigplussers proberen weg te nemen. Vijftigplussers zouden niet fit, niet capabel en niet flexibel zijn. Nou, kijk eens, hier zit er één voor je.”

John de Wolf

John de Wolf

Laten we met elkaar de uitdaging aangaan om waardevolle mensen aan een reguliere baan te helpen!

Kick-off

Op vrijdag 30 september was de kick-off van Overijssels Meesterschap: (klik op onderstaande afbeelding voor meer foto's)

Overijssels MeesterschapDownloads

Energie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 09-11-2016

Inspirerende verhalen