Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Volg de blog van Groen Groener Groenst-project 'Groene lessen voor groep 7 & 8' Blog - Drive (deel 1)

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Ben jij benieuwd naar de vorderingen die Atty en Asselien maken met hun groene idee?

Het is een bijzonder verhaal. Onze drive om groen en duurzaam te omarmen in een samenwerkingsvorm ontstond namelijk organisch. Zoals dat in de natuur gaat. Laat de natuur haar gang gaan en er wordt verrassend veel ontwikkeld, vergroeid en verwerkt. Net zoals dat tegenwoordig in natuur- en landschapsbeheer gaat.
Nee, wij snappen weinig van wedstrijden en subsidies in het groene en sociale domein. Wij zijn juridisch gezien ‘natuurlijke personen’. Het woord verraadt onze drive: NATUUR dus. Het blijkt dat wij buitenbeentjes zijn in de hoeveelheid van stichtingen, verenigingen en subsidie verkrijgende instanties. Het is wennen voor ons als entrepreneurs om in dit vrijwilligersdomein onze drive te bewijzen. En dat gaan we graag aan. Ondernemers die vanuit idealisme en drive voor groenbewustzijn iets willen bereiken in hun omgeving, zijn slim in het combineren van expertises en zijn goed in samenwerking.
Wij vonden elkaar zonder enig geldelijk gewin voor ogen. Gewoon één ondernemer, Asselien Broekhuis, die de andere, Atty van de Brake, benaderde met haar droom: groenbewustzijn creëren bij kinderen op de basisschool. Simpelweg omdat daar een kans ligt om een goede start te maken die uitmondt in meer inzicht in waar gedrag in het dagelijks leven toe leidt. Hoe je speelt, je eet, je omgaat met groen op je schoolplein, je tuin thuis en in de wijk waar je woont. Volgens ons kun je het beste op de basisschool beginnen met groenbewustzijn én dichtbij huis. Zo willen we kleine steentjes bijdragen aan een wereld die aandacht nodig heeft.

"Volgens ons kun je het beste op de basisschool beginnen met groenbewustzijn."

Eind 2015 spraken we af dat we regelmatig hierover van gedachten zouden wisselen. Zonder een concreet aanbod of vorm. Mooi als dat organisch ontstaat. In december kwam via social media de wedstrijd Groen, Groener, Groenst voorbij. Een uitdaging die ons min of meer dwong om een vorm te kiezen. We kozen voorlopig voor ‘Ecologische lessen in het basisonderwijs’. De deliberatieve democratie besloot wie deze wedstrijd won. Als finalisten waren we blij verrast dat we achteraf een aanmoedigingsprijs ontvingen. Wij zijn heel blij dat in het vervolgtraject kinderen de besluitvorming mogen doen. Hulde hiervoor! Mooi dat de Provincie Overijssel aangeeft dat zij zoekende is naar innovatie in besluitvorming en het stimuleren van groene initiatieven. Dat is hartverwarmend.

Een onderneming gaat echter niet zonder slag of stoot, waar liepen zij tegenaan? Lees deel 2!

Atty

Atty

Asselien

AsselienDownloads

Natuur Energie
Laatst bewerkt op: 26-09-2016