Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis augustus 2016 Fietsmodus: Aandacht op de weg

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Jongeren zijn bijna altijd online. Ook als zij aan het verkeer deelnemen. Wist je dat 25 procent van de fietsers tussen de 12 en 21 jaar tijdens het fietsen regelmatig appt, een fotootje maakt of de sociale media checkt? Niet zo vreemd dus dat bij 20 procent van de fietsongelukken, waarbij een jongere betrokken is, smartphonegebruik een rol speelt.

Uit onderzoek blijkt dat in september, wanneer het schoolseizoen start, leerlingen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan, vaker betrokken zijn bij een ongeval dan in andere maanden. Dit kan komen doordat zij vaak verder naar school moeten fietsen en in grote groepen fietsen, maar ook doordat zij zich in het verkeer laten afleiden, bijvoor- beeld door hun smartphone.

Omdat veilig fietsen en Pokémons vangen nu eenmaal niet samengaan, stimuleert de app Fietsmodus jongeren hun telefoon niet te gebruiken en offline te zijn in het verkeer. Jongeren die de Fietsmodus-app downloaden en gebruiken, sparen punten waarmee ze kans maken op leuke prijzen.

De app is te downloaden via www.fietsmodus.nl en de App Store of Google Play.

Fietsmodus: Aandacht op de wegDownloads

Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 12-09-2016