Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

TERUGKIJKEN PVC’s Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbanden Show

Media {{draggableItems.length}}

Lovers

Videobeelden van dit weerzinwekkende debat staan op deze pagina.

Waarom lukt het maar niet om Twentse cultuurinstellingen te laten samenwerken? Deze en nog veel meer vragen kwamen vorige week woensdag 29 juni voorbij tijdens een debat-avond van de Partij Voor Cultuur.

Tijdens 'PVC’s Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbanden Show' kwamen vragen aan bod als: op welke onderwerpen kun je elkaar versterken, hoe doe je dat en wat en wie heb je daarvoor nodig? Wat gebeurt er als instellingen gedwongen worden om met elkaar samen te werken. En wat gebeurt er als je niet alleen de directies, maar juist de uitvoerenden in de kunst en cultuur laat samenwerken?

De Partij voor Cultuur (PVC) is als onafhankelijke partij oprecht benieuwd naar de culturele stand van zaken in de regio en daagt de sprekers van diverse culturele instellingen (als Arnoud Odding van het Rijksmuseum, Angelina Schoonewille van Kaliber, Rinze van der Wal van Atak, Johan de Jong van Metropool, Joris Kemps van Hof88 en vele anderen) uit om hierover met elkaar en het publiek, constructief in debat te gaan. Dat gebeurt in een niet alledaagse setting, maar met een twist, want daar staat de PVC bekend om. Zo neemt de PVC haar huisband Roots Rising en PVC-dichter Marieke van Bolderen mee naar Hengelo en wordt er momenteel gezocht naar uitvoerende kunstenaars, muzikanten en artiesten uit de regio die de inhoud van de avond op geheel eigen wijze zullen duiden.

Flyer

Flyer

Partij voor Cultuur
De PVC is de grootste, bewust onverkiesbare politieke partij van Nederland en bedrijft 'Rock ’n Roll politiek'. Oprichter en partijleider (en tevens presentator van de PartijAvonden) Van Hese zegt daar over: 'Je verliest meteen je geloofwaardigheid als je verkiesbaar bent, want dan heb je te maken met belangen, macht en geld. Het vertrouwen in de politiek is niet voor niets erg laag. De PVC is een echte partij, je kunt er alleen niet op stemmen. Onze invloed bestaat bij gratie van wie ons met hart en handen steunt. Niet lullen, maar poetsen.' Dat laatste komt tot uiting in de vaak ludieke acties van de PVC.

www.partijvoorcultuur.nlDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016