Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Tegen lage rente je huis verduurzamen Energiebespaarlening Overijssel

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Ben je een Overijsselse huizenbezitter en wil je je woning verduurzamen? Goed nieuws: met de Energiebespaarlening Overijssel kun je – tegen een aantrekkelijke rente – een investering in bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen financieren.

De Energiebespaarlening Overijssel wordt aangeboden door het Nationaal Energiebespaarfonds en de provincie Overijssel en is de opvolger van de succesvolle duurzaamheidslening. Meer dan 4.000 Overijsselse huishoudens hebben de afgelopen 5,5 jaar met deze duurzaamheidslening hun woning opgeknapt. Gedeputeerde Lievers voor Energie, Milieu en Europa: “Ik ben enorm blij dat het ons is gelukt een nieuwe, aantrekkelijke lening te maken voor energie-investeringen in de eigen woning. Verduurzaming van de woningvoorraad in Overijssel levert een enorme bijdrage aan het bereiken van onze doelstelling ’20 procent nieuwe energie in 2023’. Tot 2020 willen wij 45 procent van de koopwoningen in Overijssel verduurzamen tot minstens energielabel B. Dat gaat om tienduizenden woningen.”

Energiebesparende maatregelen
Meer wooncomfort, lagere energiekosten en waarde verhoging van de woning; naast het milieuaspect biedt een energiezuinig huis veel voordelen. Met de Energiebespaarlening Overijssel kun je deze woonvoordelen realiseren. Denk aan zonnepanelen, isolatie, hoogrendementsglas of een warmtepomp. Bij zonnepanelen geldt de voorwaarde dat er nog een extra maatregel nodig is; maximaal 75 procent van het leenbedrag mag je besteden aan zonnepanelen. De overige voorwaarden zijn:

  • De lening biedt een rentekorting tussen de 0,5 en 0,9 procent (afhankelijk van het leenbedrag).
  • Het minimum leenbedrag is € 2.500,-, het maximum is € 25.000,-.
  • Ook mensen ouder dan 75 jaar kunnen de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen.
    Kijk voor de voorwaarden en de meest actuele informatie over de Energiebespaarlening Overijssel op www.energiebespaarlening.nl/overijssel.

Advies?

Wil je informatie of advies over het verduurzamen van je woning? Neem dan contact op met het energieloket in je gemeente. De contactgegevens vind je op www.overijssel.nl/energieloketten.Downloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Energie Innovatie en technologie Wonen
Laatst bewerkt op: 04-08-2016