Start initiatief

Huis aan huis - editie mei 2016 Provincie versterkt banden met oosterburen

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

In Duitsland liggen kansen voor Overijssel. En daarom richt de provincie zich meer op de Oosterburen. Met handelsmissies en Duitse taal- en cultuurlessen voor ambtenaren. Want in het oosten zit de afzetmarkt.

Overijssel ‘werkt aan werk’, zo is afgesproken in het coalitieakkoord. De provincie zet zich daarom in om de regionale economie te versterken. Omdat in Duitsland kansen liggen, ging een delegatie van ondernemers en de UT afgelopen maand op een handelsreis van Twente Board. Deze organisatie is in 2014 opgericht en heeft de ambitie om Twente te ontwikkelen tot een Europees toonaangevende technologische topregio.
Eddy van Hijum, gedeputeerde economie was delegatieleider, samen met Geert Braaksma, voorzitter van Twente Board.

Kansen
De reis ging naar München in de deelstaat Beieren in Zuid-Duitsland. In deze economisch snelst groeiende deelstaat liggen grote kansen. Met name de technologische industrie biedt perspectief voor Nederlandse bedrijven. De Overijsselse High Tech, machinebouwbedrijven en smartindustrie (nanotechnologie) zien nieuwe mogelijkheden in Zuid-Duitsland. Naar aanleiding van het bezoek aan Duitsland worden samenwerkingsovereenkomsten gesloten tussen de universiteiten en bedrijven en nemen Overijsselse bedrijven deel aan de Munich Creative Business Week in februari 2017.

Duitse les
Omdat de taal vaak een drempel blijkt te zijn om zaken te doen, volgen Overijsselse ambtenaren ondertussen Duitse taal- en cultuurlessen. Ook de Duitse werk- en bestuurscultuur verschillen van de Nederlandse. Ambtenaren worden bijgespijkerd; aant als je met overheden en het bedrijfsleven in gesprek wilt, is het goed om je vooraf in hun taal en cultuur te verdiepen.Downloads

Energie Fysieke voorzieningen Kunst en Cultuur Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 14-12-2019 9:27

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief