Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Huis aan huis - editie mei 2016 Zwemmen in natuurwater

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Wat is er fijner dan op een warme zomerdag in heerlijk fris natuurwater te springen? In Overijssel liggen 41 officiële zwemplassen, waarvan er 18 openbaar toegankelijk zijn. Tijdens het zwemseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) wordt regelmatig onderzocht of het water in al deze zwemplassen schoon is.

Zwemmen in natuurwater

Waterkwaliteit
Als het tijdens ’s zomers lange tijd warm is, kun je soms (tijdelijk) niet in een bepaalde zwemplas zwemmen. Bekende oorzaken zijn zwemmersjeuk, blauwalg of een slechte kwaliteit van het zwemwater. Om op tijd maatregelen te kunnen nemen, controleert de provincie samen met de waterschappen de waterkwaliteit van de officiële zwemplassen. Kijk voor alle zwemplassen en de actuele waterkwaliteit ervan op www.zwemwater.nl.

Rivierwater
Zwem niet in de IJssel en in andere rivieren. De waterkwaliteit van deze rivieren is onbekend en door scheepvaart, aflopende oevers, sterke stroming en draaikolken loop je als zwemmer gevaar. Ook kun je door de wisselende temperatuur van het rivierwater kramp krijgen of onderkoeld raken. De strandjes langs de rivieren nodigen uit om daar te recreëren. Geniet hiervan, maar ga niet zwemmen!Downloads

Natuur
Laatst bewerkt op: 04-08-2016