Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Groen! Groener! Groenst! voor kids Waarom deze actie?

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Uit recent onderzoek van TNS NIPO blijkt dat inwoners van Overijssel over het algemeen tevreden zijn met het leven in de provincie. Tegelijk wil men graag meer groen in de stad en daarnaast kinderen meer in aanraking laten komen met de natuur. Door deze twee wensen te combineren kunnen we een concreet experiment in de samenleving starten. Centraal staat de vraag hoe de natuur in het dagelijks leven van mensen in Overijssel bevorderd kan worden.

Natuur in woonomgeving heel belangrijk
Uit het onderzoek blijkt enerzijds dat natuur en landschap in Overijssel zeer belangrijk is voor inwoners van Overijssel, en anderzijds willen zij dat kinderen meer in aanraking komen met de natuur. De aanwezigheid van natuur en landschap in de woonomgeving vinden zij bijvoorbeeld belangrijker dan de aanwezigheid van voorzieningen, zoals winkels.

Het belangrijkste doel: kinderen meer in aanraking laten komen met groen, om daar te spelen en te leren. Daarnaast meer groen in dagelijkse leefomgeving stimuleren in (met name de steden van) Overijssel.Downloads

Laatst bewerkt op: 13-10-2016