Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Ontwerpwedstrijd 2017: Groen! Groener! Groenst! voor kids "Maak van je omgeving een beestenboel"

Media {{draggableItems.length}}

Lovers

Leerlingen van groep 7 en 8 van vijf basisscholen in de provincie zijn uitgedaagd om een ontwerp te maken voor dieren om te wonen: "Maak van je omgeving een beestenboel!" Het Vleermuis Paradijs is verkozen tot het beste groene idee!

UPDATE:
Op vrijdag 6 juli 2018 is het nieuwe vleermuizenparadijs aan de Hulsterplas in Nieuwleusen feestelijk geopend. Kunstenaar Eric Schutte heeft het ontwerp van Ireen, Stefanie, Loes en Marit verder uitgewerkt tot een uniek vleermuizenparadijs. Met dit verblijf en het planten van bomen is een goede leefomgeving gecreëerd voor vleermuizen in de omgeving van de Hulsterplas. De bomen trekken bijvoorbeeld weer insecten aan die door de vleermuizen worden gegeten. Vleermuissoorten die hier veel voorkomen zijn: de gewone dwergvleermuis, de ruige dwergvleermuis, de watervleermuis, rosse vleermuis, grootoorvleermuis en de laatvlieger.

Onthulling vleermuizenparadijs

Onthulling vleermuizenparadijs

Onthulling vleermuizenparadijs

Onthulling vleermuizenparadijs

Het groenste idee

Op woensdagmiddag 16 november 2017 was de grote finale van deze ontwerpwedstrijd in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. En bij een echte finale hoort natuurlijk een jury: een twintigtal kinderen hebben uiteindelijk samen besloten welk groene idee de beste is.

Het Vleermuis Paradijs is verkozen als winnaar. Het groepje meiden, bestaande uit Ireen, Stefanie, Loes en Marit, van CBS de Zaaier is de terechte winnaar van Groen! Groener! Groenst! Super gefeliciteerd!
Hun ontwerp wordt door de provincie Overijssel uitgewerkt en geplaatst in de provincie.

Winnaar Groen! Groener! Groenst!

Winnaar Groen! Groener! Groenst!

Klik op onderstaande foto voor het fotoalbum:
Groen, Groener Groenst: de kids editie

De kinderen hebben plannetjes bedacht om van hun straat, dorp of stad een beestenboel te maken. Want wat is er nou leuker dan je tuin te delen met bijvoorbeeld egels, vlinders, vogels, libellenen padden?

Alle ideeën op een rij:

Bewustwording natuur

Provincie Overijssel is benieuwd naar de ideeën van kinderen: 'Hoe trek je meer leven aan in de tuin met bijen, vogels en andere dieren?' Het doel van deze vraag is om kinderen bewust te maken van alles wat krioelt en bloeit in de leefomgeving van kinderen. Dieren zijn ontzettend leuk om naar te kijken of te luisteren. Bovendien zijn dieren ook heel nuttig, maar lang niet overal wemelt het van kwetterende vogels of zoomende bijen. Reden genoeg voor de provincie om dit initiatief te starten.

Basisscholen die hebben gedaan:

CBS De Zaaier uit Nieuwleusen
Idee: 1. Dierendorp
Idee: 2. Vleermuis Paradijs

KBS De Vonder uit Borne
Idee: 3. Hondenpark
Idee: 4. Save the bird

Kindcentrum Immanuël uit Steenwijkerwold
Idee: 5. Vogelhotel
Idee: 6. Pissebeddenhotel

CBS de Zevenster uit Enschede
Idee: 7. Duivenverblijf
Idee: 8. Spinnenkast

OBS de Werkschuit uit Zwolle
Idee: 9. Kikker Kwak Paradijs
Idee: 10. De vliegende FliereFluiterDownloads

Groen! Groener! Groenst!

Video Natuur Energie
Laatst bewerkt op: 07-11-2018

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Kinderen bewust maken van groen in de leefomgeving

De ideeën