Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Provincie Overijssel heeft jou nodig! Wilde dieren kijken via wildspotter.nl

Media {{draggableItems.length}}

Weet jij welk wild dier er voor de cameraval loopt? Wij hebben je nodig! Spot wild in Overijssel!

Vele honderden faunapassages zijn aangelegd, maar werken ze ook? Bekijk het zelf! Provincie Overijssel en Arcadis lanceren daarom wildspotter! Op deze website worden camerabeelden van wildtunnels en ecoducten gedeeld. Met hulp van inwoners en belangstellenden gaat de provincie analyseren welke dieren in Overijssel van de faunapassages gebruik maken.

Afgelopen jaren heeft de provincie Overijssel honderden faunapassages gerealiseerd. De buizen onder de weg door of ecoducten over de weg heen worden elke nacht door verschillende dieren, zoals marters, dassen, otters, reeën en vossen. Het doel van deze passages is de verkeersveiligheid voor mens en dier te verhogen en natuurgebieden met elkaar te verbinden. Om te testen of deze passages ook daadwerkelijk gebruikt worden, worden ze onderzocht met behulp van cameravallen. Dit levert vele prachtige beelden op!

Weet jij welk dier dit is? Spot 'm!

Weet jij welk dier dit is? Spot 'm!

Doe mee!
Bezoekers van de website worden ook gevraagd aan te geven welk dier zij denken dat op het beeld zichtbaar is. Het analyseren van de beelden kost normaal veel tijd. Door dit samen met inwoners en belangstellenden te doen wordt het uitvoeren van monitoring aantrekkelijker. Door de vele antwoorden worden de beelden via ‘crowd sourcing’ geanalyseerd en het vergroot de kennis over en betrokkenheid bij faunapassages.

De provincie Overijssel zet wildspotter niet exclusief in voor haar eigen grondgebied. Ook andere provincies, natuurbeheerders en bijvoorbeeld onderzoeksbureaus kunnen hier gebruik van maken.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan even aan via de website.Downloads

Natuur Energie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016