Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Apps & websites Eerste Hopperpoint in Tilburg

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Even inloggen, code krijgen en een fiets meepakken. Begin februari verschijnt het eerste Hopperpoint aan de Spoorlaan. Mensen die bij de Hopperpoint-app geregistreerd staan, kunnen er tegen betaling een deelfiets meenemen.

Hopperpoint is een deelfietsensysteem dat werkt via een app waarmee iedereen een fiets kan reserveren, lenen en betalen. Tilburg en Eindhoven krijgen ieder twintig plekken waar meerdere fietsen komen te staan. De fietsen komen bij bedrijven en op centrale plekken in de stad te staan.

AH XL

„Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan 181 wordt het eerste Tilburgse punt”, vertelt Coen Vermeulen, mede-eigenaar van Hopperpoint. „Maar we zijn bijvoorbeeld ook met de Albert-Heijn XL in overleg. Dat bezoekers daar hun auto stallen, de fiets naar het centrum pakken en bij terugkomst er nog even boodschappen doen.” Ook is er overleg met de busvervoermaatschappij. „Dan kun je denken aan een Hopperpoint bij een bushalte bij een groot bedrijventerrein. Zodat mensen die het openbaar vervoer gebruiken het laatste deel van hun reis kunnen voltooien.”

De definitieve locaties moeten nog worden vastgesteld, de gesprekken daarover lopen nog. „Maar Tilburg gaat niet Parijs of Barcelona achterna, waar je om de honderd meter een punt hebt en je een fiets mee kunt krijgen. Nederland is een heel ander fietsland.”

Witte fietsen

Hopperpoint zou je als een modern witte-fietsenplan kunnen zien, aldus Vermeulen. „Maar dan volledig digitaal en wij mikken nadrukkelijk op de zakelijke markt.” Zo kunnen bedrijven er voor hun werknemers een abonnement afsluiten. „Als particulier kun je ook meedoen.”

De kosten staan nog niet helemaal vast, maar Vermeulen denkt dat het vanaf 3 euro tot maximaal 10 euro voor 24 uur gebruik van een fiets zal kosten. Het is de bedoeling dat het systeem ook in andere steden wordt ingevoerd. „We beginnen in Tilburg en Eindhoven omdat we die steden al kennen van eerdere projecten rond duurzame mobiliteit.”

www.bd.nlDownloads

Mobiliteit en verkeersveiligheid
Laatst bewerkt op: 04-08-2016