Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Groen! Groener! Groenst!
4. Het resultaat

{{ activeItem }}

4. Het resultaat

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Het aller-allergroenste idee
Het groene idee van Maike Nelissen uit Deventer 'De 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12de' is verkozen tot de grote winnaar van Groen! Groener! Groenst! Zij krijgt 15.000 euro van de provincie om met idee aan de slag te gaan.

Slotbijeenkomst Groen! Groener! Groenst!

Slotbijeenkomst Groen! Groener! Groenst!

Aanmoediging
Overijssel wil met een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro voor de andere finalisten de creativiteit in de samenleving om de provincie groener te maken voor kinderen stimuleren. De voorstellen die een aanmoediging krijgen zijn ‘Groen speelplein voor wijk en school’, ‘Groen meets grijs, een geur- kruiden- moes- en belevingstuin voor de wijk’, ‘Het eetbare speelhuis’, het ‘Boomgaardproject en gezond sap’ en ‘Groene lessen voor groep 7 en 8’.

Publieksjury
Inwoners van Overijssel mochten ideeën inzenden om de steden en dorpen in Overijssel groener te maken en zo een betere leefomgeving voor kinderen te bieden. In totaal leverde dit 30 prachtige initiatieven op. Daarvan zijn er 27 voorgelegd aan een publieksjury. Die jury, bestaande uit ruim tachtig inwoners uit provincie Overijssel, bepaalde wat het beste idee was.

(Klik hier voor de foto's van de besluitvorming)

Tevreden
De allereerste deliberatieve bijeenkomst van Overijssel was daarmee een feit. Bevlogen initiatiefnemers. Betrokken inwoners. Alleen maar blije gezichten.

Het was een succesvolle bijeenkomst. Prachtig om zoveel mensen samen te zien werken aan maar één doel: het kiezen van het beste groene idee van Overijssel.

De resultaten staan online!
We vroegen alle aanwezige deelnemers een enquête in te vullen. We wilden graag weten hoe zij dit experiment -van aanmelding tot prijsuitreiking- hebben ervaren.

Blije gezichten, ook achteraf. Want de resultaten liegen er niet om!

Bekijk de resultaten!

4. Het resultaatDownloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Meer groen in dagelijkse leefomgeving stimuleren in (met name de steden van) Overijssel

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Kinderen meer in aanraking laten komen met groen om daar te spelen en te leren