Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Hoe zorg je ervoor dat kinderen heerlijk buitenspelen? Door een speeltuin interessanter te maken dan een spelcomputer. Of beter nog: door te zorgen voor grote, stoere natuurspeelplaatsen!

Stoere natuurspeelplaatsen

In Deventer, Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden vind je binnenkort een natuurspeelplaats. Dichtbij een woonwijk en minimaal twee hectare groot. Op deze speelplaatsen kunnen kinderen bijvoorbeeld hutten bouwen, boompje klimmen, voetballen of levend stratego spelen.

Kinderen denken mee
De provincie Overijssel verleent hiervoor subsidie aan de gemeenten en die realiseren met bewoners, met name kinderen, de speelnatuur. Gedeputeerde Hester Maij: “Kinderen helpen met het ontwerp van het terrein. Hiermee wil de provincie kinderen meer betrekken bij natuur en landschap en ze bewust maken van het grote belang van een groene omgeving. Spelen in een groene avontuurlijke omgeving draagt ook bij aan de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen.”

Ook een stoere speelplaats?
Is er in jouw buurt een stukje braakliggend terrein, een landje zonder duidelijk bestemming of wordt er openbare ruimte opnieuw ingericht? Dan kan dit geschikt zijn als stoere natuurspeelplaats. Kijk voor meer informatie op www.coolnature.nl.Downloads

Energie Sociale ontmoeting en sport Fysieke voorzieningen Kunst en Cultuur
Laatst bewerkt op: 04-08-2016