Start initiatief

Nieuwe subsidieronde: Energie opwekken en besparen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Wat hebben een schoolgebouw in Hengelo, een gezondheidscentrum in Ommen, enkele kantoren in Dalfsen en Enschede en een restaurant bij een monumentale watermolen in Denekamp gemeen? Ze gaan verduurzamen en energie besparen.

Twee keer per jaar stelt de provincie een subsidieregeling open voor initiatieven op het gebied van nieuwe energie en energiebesparing. Vorige maand hoorden elf Overijsselse projecten dat zij deze tendersubsidie ontvangen. Ronald Dissel van Restaurant De Watermolen in Denekamp is één van hen.

Watermolen
Ronald Dissel: “Ons restaurant is gevestigd op het waterrijke landgoed Singraven. Er ligt een watermolen om de hoek. Omdat we deze elementen graag mee wilden nemen in onze bedrijfsvoering, zijn we met de eigenaar van de watermo- len, de Edwina van Heek stichting, gaan onderzoeken of we met de watermolen energie konden opwekken. Maar als je energie gaat opwekken, is het ook mooi als je energie kunt besparen.

Subsidie
“We krijgen subsidie voor het opwekken van energie met het waterrad, het isoleren van de daken en het plaatsen van voorzetramen. Omdat het restaurant ’De Watermolen’ gevestigd is in een Rijksmonument, hadden we geen energielabel. Dankzij een energiescan hebben wij dit nu! Uiteindelijk willen we ook gaan verwarmen met biokachels. Maar eerst gaan we kijken hoe we onze plannen concreet gaan maken!”

Nieuwe ronde in 2016
Van 1 februari tot 1 april 2016 kunnen er weer nieuwe aanvragen ingediend worden. Deze aanvragen worden beoordeeld op verschillende criteria, waarbij de hoogst scorende aanvragen gehonoreerd worden. Kijk voor een overzicht van alle stimuleringsregelingen van de provincie op gebied van energie op www.overijssel.nl/nieuweenergie.Downloads

Energie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-01-2020 1:18

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief