Start initiatief

Onkruidrecept Teuniskussentje

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Teunisbloem staat vaak in bermen en heeft tere grote gele bloemen. Van deze plant wordt voornamelijk Teunisbloemolie gemaakt. Hier worden de zaden voor gebruikt. De plant is goed eetbaar. Ik heb voor de bloem in knop iets bedacht maar de bladeren, bloem en wortel kunnen ook gegeten worden.

Bereidingstijd

  • 10 minuten
  • voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blad bladerdeeg
  • honing
  • walnoot
  • teunisbloemknop
  • 4 seizoenen peper
  • mozzarella

Bereidingswijze

Leg 1 blad bladerdeeg uit. Zet de oven aan op 175 graden. Verzamel 4 grote, net niet uit knop, bloemknoppen van de Teunisbloem. Pluk ook 1 mooie, gaaf uitziende bloem. Blaas de eventuele insecten eraf en spoel het daarna af met water.Snijd het bladerdeeg in vier vierkanten, druk met een ronde vorm (bv. de onderkant van een kopje) een rand in het bladerdeeg. Leg de vier stukjes op het bakblik/rooster met bakpapier. Druppel honing in het midden van elk bladerdeegvierkantje, leg de bloemknop erboven op. Leg er stukjes walnoot naast, maar dit kunnen ook hazelnoten zijn of beukennootjes, wat je tegen bent gekomen op je wandeling of op voorraad hebt. Snijd kleine stukjes mozzarella en leg op elk een stukje. Strooi wat 4 seizoenenpeper erover en zet ze in de oven. Bak het totdat ze bruin zijn, +/- 12 min. Voordat je ze serveert drapeer je nog wat stukjes Teunisbloem erover.



Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Recept

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-06-2019 11:1

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief