Start initiatief

Levend bouwen: Spelen met de techniek voor de toekomst Het Eetbare Speelhuis

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Door met levende materialen te werken, leren kinderen anders omgaan met hun omgeving. Omdat kinderen nog verbonden zijn met de natuur, sluit een levend speelhuis uitstekend aan bij hun beleving.

Levend bouwen is het vormen en laten vergroeien van levende bomen tot multifunctionele objecten. Door bomen uit dezelfde familie te nemen kun je ze laten vergroeien. Door deze techniek van de toekomst te gebruiken, ontdekken kinderen de mogelijkheden van de natuur. Zo wordt natuur niet alleen iets om te beleven, het kan zelfs benut worden om huizen mee te bouwen.

Jaarlijks groeit de boom en worden de uitlopers doorgevlochten. Zo groeit je huis en kun je extra ruimtes aan je huis toevoegen.
Het huis veranderd met de seizoenen en groeit uit tot een volwaardige holle boom. De constructie wordt zo gemaakt dat het huisje vanaf het begin af aan toegankelijk is om in te spelen.

Voor de uitvoering van dit project werken we samen met Stichting Het Levende Dorp en recreatieterrein Het Lageveld in Wierden. Dit is het terrein waar we de speeltoren willen bouwen. Voor de uitvoering werken we samen met de Meewerkplaats van The Greenman Project (dalfsen). Waar we met een club van 15 mensen/ vrijwilligers uit de Provincie Overijssel, enthousiast is om te helpen met de bouw.

Voor de bouw van deze speeltoren (afmeting 4 meter in doorsnede) zijn wij 2 maanden bezig. Er wordt een frame gemaakt van gerecycled staal, waar de appelbomen omheen geleid worden. De paden worden bedekt met aarde en gras matten. Voor de aanplant worden diverse rassen hoogstam appels gebruikt, deze hebben een lange levensduur. De ramen worden samengesteld uit reststukken gekleurd plexiglas, om een veilige en duurzame constructie te maken. De toren zal onderhouden worden tijdens het Meewerkfestival, welke plaatsvindt op het recreatieterrein Het Lageveld te Wierden.

Hierbij een financieel overzicht van hoe dit gebouwd gaat worden:
Appelbomen: € 2000
Grasmatten: € 200
Staal: € 1000
Werkuren Laswerkzaamheden: € 2500
Huur werkplaats: € 4000
Transport: € 500
Plaatsen: € 1500
Werkuren Aanplanten: € 1000
5 jaar onderhoud: € 2300
Totaal: €15000

www.thegreenmanproject.nl
www.hetlevendedorp.nlDownloads

Natuur Milieu en duurzaamheid Sociale ontmoeting en sport Kunst en Cultuur Innovatie en technologie Wonen
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Doe mee!

Plaats idee

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Kinderen inspireren om een groene toekomst te creeren, door te laten zien dat bomen gevormd kunnen worden tot een (speel)huis.

  • Doel gehaald Doel nog niet gehaald

    Kinderen aanzetten tot samenleven met de natuur.

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 09-12-2019 15:54

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Commentaar lijst

Janneke 14-01-2016 13:41

Wat een mooi initiatief! Wij wonen in de stad, hebben weinig tuin. Ik zou echt komen met mijn 2 klauteraar peuter/kleurpters!

Commentaar lijst

Brie 07-01-2016 20:46

Eten uit eigen tuin, leven in eigen tuin, spelen in eigen tuin, rust en energie in eigen tuin, dit alles in een speelhuis voor iedereen, ook om in je eigen voor/achetertuin te plaatsen. En je kan er ook nog van snoepen.....

Commentaar lijst

Michael 06-01-2016 17:50

Als er begonnen gaat worden met de bouw van dit prachtige, grensverleggende project dan doe ik mee!

bystolic generic name bystolic coupon voucher what is the generic name for bystolic

Commentaar lijst

Bob 06-01-2016 15:53

reageer gerust om dit initiatief meer energie te geven.

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief