Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

VoorleesExpress VoorleesExpress

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Voorlezen is naast een gezellige bezigheid ook een goede manier om beter te worden in taal. Aandacht voor taal thuis is belangrijk, zeker als je uit een ander land komt!

Wonen in Nederland begint met goede beheersing van de Nederlandse taal, voor zowel kinderen als ouders! Plezier in (voor)lezen helpt daar veel bij. Alle bibliotheken in Overijssel bieden de VoorleesExpress aan. Daardoor leren ieder jaar zo'n 500 gezinnen de kracht van voorlezen kennen.

Als een vluchtelingengezin een huis toegewezen krijgt in Overijssel, willen we ze direct aan een vrijwilliger van de VoorleesExpress koppelen. De vrijwilliger komt dan twintig weken bij het gezin thuis om voor te lezen, op een vast moment in de week. Het gaat vooral om het plezier in boeken en het aanbieden van taal. We stimuleren de taalontwikkeling, verrijken we de taalomgeving en verbeteren we de leesopvoeding thuis. We maken de gezinnen natuurlijk ook bekend met de bibliotheekvoorzieningen. Bovendien brengen we zo stads- of dorpsgenoten structureel met elkaar in contact.

De VoorleesExpress is een initiatief van de Overijsselse Bibliotheken.
Meer informatie: www.voorleesexpress.nl.Downloads

Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 04-08-2016