Start initiatief

Onkruidrecept Paardenbloemstroop

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Paardebloemjam is erg populair, maar paardebloemstroop is minder bekend. Lekker bij een blokje kaas, op een broodje of op je pannekoek.

Bereidingstijd

  • 2 uur + 8 uur wachten
  • voor 10 personen

Ingrediënten

  • 3 handenvol paardebloemen
  • 500 ml water
  • halve citroen
  • 500 g fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Was de paardebloemen niet, want dan gaat de smaak er uit. Snij de groene onderkantjes eraf of trek de gele blaadjes en de groene onderkantjes uit elkaar. Je gebruikt alleen de gele blaadjes. Boen de citroen en snijd hem in plakken. Voeg de paardebloemblaadjes, de citroen en het water bij elkaar in een pan en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de pan.Laat het mengsel vervolgens minimaal 8 uur rusten.Daarna kun je het mengsel zeven door een schone theedoek. Voeg de kristalsuiker toe, breng dit aan de kook tot het wat inkookt (tot het lijkt op honing). Dit duurt tussen de 20 en 30 minuten. Laat het mengsel afkoelen (dat wordt het ook steviger).



Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Recept

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 27-06-2019 14:22

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief