Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Gezocht: Maatschappelijk begeleiders

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Op dit moment zijn er veel vluchtelingen in Nederland. Dit betekent dat er ook meer vluchtelingen in verschillende gemeenten komen wonen. VluchtelingenWerk Oost-Nederland is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Op dit moment zoeken we meerdere vrijwilligers voor de begeleiding van vluchtelingen met een status die nieuw in diverse gemeenten komen wonen.

Als vrijwilliger maakt u hen wegwijs in de gemeente, gaat u mee of verwijst u naar instanties en helpt u hen door het uitleggen van brieven of invullen van formulieren en met allerlei praktische regelzaken. De bedoeling is dat u vluchtelingen op weg helpt, zodat ze zo snel mogelijk zelfstandig hun weg kunnen vinden. De tijdsinvestering is 1 à 2 dagdelen per week wanneer de vluchteling net in de gemeente komt wonen. Na vier weken neemt de tijdsinvestering af tot één dagdeel per week of minder. Het hele traject duurt acht maanden.

Wij bieden voor deze functie:
· werkbegeleiding door beroepskrachten;
· mogelijkheid tot het volgen van cursussen en trainingen;
· vrijwilligersvergoeding en verzekering op de werkvloer;
· een team van vrijwilligers dat elkaar onderling steunt en ondersteunt;
· een boeiende werkomgeving.

Heeft u interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met mkeizer@vwon.nl. Geef in uw mail met motivatie aan of het gaat om maatschappelijke of juridische begeleiding.

Vluchtelingenwerk Oost NederlandDownloads

Video Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Werk en opleiding Wonen
Laatst bewerkt op: 04-08-2016