Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Initiatieven rondom vluchtelingen in Overijssel Nieuwe Noabers

Media {{draggableItems.length}}

Lovers

Nieuwe Noabers

In Overijssel zijn heel veel inwoners, bedrijven en instellingen bereid de handen uit de mouwen te steken om vluchtelingen die in de opvang wachten op hun vervolgtraject, te helpen en ondersteunen.

Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel: "Er werd aan ons, provinciebestuur, gevraagd een marktplaats te ontwikkelen. Een plek waar vrijwilligers, bedrijven en instellingen hun aanbod kwijt kunnen voor activiteiten voor vluchtelingen. De landelijke marktplaats van het Rode Kruis is nog in de maak, maar hier hebben we al een tijdelijke marktplaats ingericht waar iedereen z’n initiatief alvast kan plaatsen. Overijssel inventariseert in samenwerking met het Rode Kruis welke activiteiten vrijwilligers en organisaties in Overijssel gezamenlijk in gang kunnen zetten.
Heeft jouw organisatie een mooi aanbod voor een nuttige besteding voor vluchtelingen? Dan kun je die hier alvast kwijt in aanloop naar de opzet van de landelijke marktplaats voor het matchen van vraag en aanbod voor vrijwilligersactiviteiten voor vluchtelingen.”

Op welke manier wil jij iets voor vluchtelingen doen?

Aan de slag!Downloads

Sociale ontmoeting en sport Zorg, burenhulp en veiligheid Wonen
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Aangesloten bewegingen