Start initiatief

TERUGKIJKEN
De IJssel Stroomt Over 2015

{{ activeItem }}

De IJssel Stroomt Over 2015

De IJssel Stroomt Over is een initiatief van Poppunt Overijssel in samenwerking met Sena (organisatie voor naburige rechten) en de provincie Overijssel. Op zondag 20 december traden er in de Deventer Schouwburg negen talentvolle acts op uit Overijssel: Hard & Heady, The Press And The President, Supermoon, NNENN, Roots Rising, The Hidden Agenda, The Croakers, Rosalie Meijer en Karel J. Schepers.

Poster

Poster

Bands

De IJssel Stroomt Over 2015

Roots Rising
De kersverse band Roots Rising maakt reggae met een randje! Ze stappen van Roots & Ragga, Dub & Ska naar Hip Hop & Balkan. De achtkoppige band vertaalt de klanken van de maatschappij naar dansbare ‘positive vibes’ en brengt je een mix van energie, ervaring, dynamiek en dub groeven.

De IJssel Stroomt Over 2015

NNENN
NNENN bestaat uit producer en sounddesigner Tonny Nobel en singer-songwriter Johanneke ter Stege. Na een studiosessie raken ze overdonderd van elkaars muziek. Vanaf dat moment gaat het broeien en geeft hun ontdekkingstocht vorm. Johanneke dwingt de digitale beats van Tonny om steeds organischer te klinken en zijn abstracte benadering zorgt ervoor dat haar stem en pianospel de ruimte krijgen om zichzelf opnieuw uit te vinden.

De IJssel Stroomt Over 2015

Rosalie Meijer
Rosalie Meijer is een 21-jarige singer-songwriter uit Raalte met een echte popsound. Vrolijke uptempo nummers worden afgewisseld met gevoelige liedjes met een boodschap. Afgelopen jaar deed ze meer aan Popsport Overijssel waar ze coaching kreeg van Johanneke ter Stege.

De IJssel Stroomt Over 2015

Karel J. Schepers
Als 21 jarige Zwollenaar heeft hij ontzettend veel inspiratie voor het schrijven van liedjes. Op zijn EP ‘Lenteregen’ staat daarom slechts een kleine selectie van zijn onuitputtelijke muzikale uitspattingen. Op zijn EP hoor je Karel met zijn band die je mee neemt in zijn muzikale wereld door eerlijk geschreven nummers. Hiermee geeft hij een zonnige kijk op zijn beleving van het leven.

De IJssel Stroomt Over 2015

The Croakers
Met het zweet van 10, het geluid van 4, zijn The Croakers een duo die het publiek vol overgave no-nonsense rock opdringen. Jeroen Nielen (gitaar/vocals) en Ruud Gielen (drums/backingvocals) zijn door hun fascinatie voor dampende gitaarrock hun muzikale Moby Dick aan het binnenhalen.

De IJssel Stroomt Over 2015

The Press And The President
The Press and the President maakt elektro poppunk. Het debuutjaar van The Press and the President was een stormachtig begin voor de band. De jongens releasden in eigen beheer hun eerste EP en die werd goed opgepikt. Het resulteerde in shows met grote (inter-)nationale bands in de bekende zalen van Nederland.

De IJssel Stroomt Over 2015

Supermoon
Supermoon is een band bestaande uit vijf goede vrienden, die allemaal een totaal eigen muzikale achtergrond hebben. Omdat iedereen toe was aan een nieuw project, begon de band met het schrijven van dansbare, funky popsongs. Dit met de nodige dosis accenten, sterke harmonieën en volwassen arrangementen.

De IJssel Stroomt Over 2015

The Hidden Agenda
The Hidden Agenda is een zeskoppige hiphopband die live een groovende mix van melodieuze rhymes, broeierige soul en beweeglijke beats brengt. Een warm onthaal in een bad van gevatte teksten, funky bass, jazzy sounds en relaxte beats waarin je je direct wil laten zakken. In mei 2015 werd de debuut-EP ‘The Hidden Agenda EP’ in eigen beheer gereleased wat o.a. deelname aan Popronde 2015 opleverde met tot nu toe 11 geboekte shows.

De IJssel Stroomt Over 2015

Hard & Heady
Hard & Heady is een soul/funk band uit omgeving Zwolle. Ze beginnen een goede reputatie op te bouwen door hun energieke shows, waar ze elke keer alles geven om een diepe indruk te maken op hun publiek. In de beginperiode wonnen ze Studenten Bandfestival 2015, en speelden ze al in, o.a. de grote zaal van De Melkweg, en meerdere keren in Hedon. De band is bezig met het opnemen van hun debuut EP, waarvan de eerste single al is uitgebracht.Downloads

Onze favorieten Evenementen
Laatst bewerkt op: 08-12-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 18-01-2020 9:14

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief