Start initiatief

Overijssel in 2030: “Het liefst zo groen als gras”

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Wat vind jij belangrijk in jouw omgeving? Wat vind je mooi of juist heel erg lelijk? En welke plek moet volgens jou altijd blijven bestaan? Drie schoolklassen dachten mee over de toekomst van Overijssel.

Fotograaf Sterre Delemarre ging met de jongeren op pad. “Provincie Overijssel wilde graag weten wat zij belangrijk vinden”, vertelt Sterre. “Jongeren hebben een onbevangen blik en zij denken minder in structuren. Ik ben er met een basisschoolklas, een VWO-klas en een klas van het voortgezet speciaal onderwijs op uit getrokken. Samen hebben we nagedacht over wat zij mooi vinden aan hun omgeving en wat juist niet. Hierna hebben ze alles wat ze belangrijk vinden gefotografeerd. Ik vind het bijzonder dat natuur zo hoog scoort bij jongeren, ook bij pubers van een jaar of 14. Bij het speciaal onderwijs scoorde het onderwerp veiligheid ook hoog.”

Jij Kleurt
De mening van de jongeren wordt gebruikt voor het aanscherpen van de omgevingsvisie, het plan waarin staat welke richting de provincie de komende tientallen jaren inslaat. Vooral op het terrein van ruimtelijke ontwikkeling, maar denk ook aan economie, milieu en water. Met net een economische crisis achter de rug, wordt deze visie op een aantal punten aangescherpt. Hierbij worden niet alleen de foto’s van jongeren gebruikt, ook verschillende groepen ondernemers en andere inwoners hebben hun visie gegeven op de toekomst van Overijssel. Afgelopen zomer zijn de foto’s van de leerlingen tentoongesteld tijdens het festival ‘Jij Kleurt’. Bij dit festival stond de toekomst van onze omgeving centraal.

Kijk voor meer informatie op
www.jijenoverijssel.nl/jijkleurt. Wil jij meedenken over de omgevingsvisie van Overijssel? Kijk op www.overijssel.nl/omgevingsvisie.

Top 10 volgens de jongeren:

  1. Overijssel het liefst zo groen als gras
  2. Oude gebouwen geven sfeer aan de stad

  3. Schone omgeving voor nu en later

  4. Een snelle, flitsende en duurzame auto

  5. Liever geen industrie in mijn omgeving

  6. Speeltoestellen zijn kinderachtig

  7. Een fijne buurt met aardige mensen

  8. Ik wil me veilig voelen

  9. Actie in onze omgeving

  10. Plek voor iedereen


Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-11-2019 17:2

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief