Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Eén van de ondernemers die een subsidie van provincie Overijssel kreeg voor een innovatieve pilot voor leegstand oplossingen is Thijs van Dieren van City Developer-S. Hij pakte een kantoorpand in Hanzeland (Zwolle) aan en richtte Hanz, een innovatief bedrijfsverzamelconcept, op. “Dé plek in Zwolle om te werken voor organisaties die willen blijven vernieuwen”, vertelt Thijs. ‘‘Toen ik als oud-Zwollenaar na vijf jaar wilde terugkeren naar Zwolle, zag ik verrassend veel jonge gebouwen leegstaan in Hanzeland. Dat zette mij aan het denken. Centrale plek, omringt door bedrijven, vlakbij het Centraal Station, A28, Hogeschool Windesheim. Daar moest ik wat mee doen! Het leek bij uitstek een geschikte plek om iets nieuws te starten.”

Hanz

Duwtje in de rug
“Samen met mijn partners Johan Neerhof en Barry Storm heb ik de stap gewaagd. Twee jaar onderhandelen, netwerken, zoeken naar partners én een subsidietraject. Maar het is gelukt! We zijn blij met het ‘duwtje in de rug’ van de provincie. Zonder die subsidie hadden we de stap niet genomen. Wat je nodig hebt, is enthousiaste ondernemers. Kijk naar wat zij nodig hebben. Vooralsnog is dat een werkplek, glasvezel, inspiratie en een goed netwerk. Het gaat om de onderlinge samenwerking. Dat maakt het tot een succes!”

Lokale binding
“Hanz is persoonlijk, samenwerken, stapelen, verbinden, vernieuwen. We vinden het belangrijk dat partijen lokale binding hebben. We spreken niet de bulk aan maar kwaliteit. De organisaties hier zijn innovatief ingesteld en internet gerelateerd. Ook een organisatie als Secretary Plus vindt vernieuwing bij Hanz. Onze doelstellingen zijn gehaald. We hebben binnen anderhalf jaar 20 bedrijven onder ons dak. Nu gaan we verder. Dit jaar komt er een launchlab voor start-ups bij.”

Toekomst
“Binnen vijf jaar is het hier een bruisende plek! We blijven innoveren en delen onze kennis! Kijken naar onze omgeving. Werken samen met Hogeschool Windesheim, bieden vergaderruimtes en werkplekken voor ZZPers, nodigen de buurt uit. Het moet leven. Er zijn ook al ideeën voor een sportschool, groentekaz op het Hanzeplein en een woonloft alias Innovatie Atelier op de bovenste etage. Plannen genoeg!”

Reacties van ondernemers Hanz:
Christine Schakenbos, Kennispoort:
“Bij alles geldt dat het leuk lerend en lonend moet zijn. Dit geldt zeker voor het Hanz concept!”

Henk Beijert, Lab49:
“Ik vind Hanz nu de meest innovatieve plek voor start-ups in de regio. Een goed voorbeeld van niet lullen maar doen!”

Saskia van Campenhout, Secretary Plus:
“Hier is dynamiek, een open, zakelijke, persoonlijke omgeving.”Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016