Start initiatief

LIVESTREAM woensdag 11 november 20.00 uur Waanders In de Broeren Aan het werk met mantelzorg

Hoe blijven mantelzorgers staande nu er meer en meer zelfredzaamheid wordt verwacht? Peper&Zout bij Waanders In de Broeren over mantelzorg en werk. Ook te volgen via de livestream op deze pagina.

Mantelzorg en werk
Steeds meer werkende mensen combineren werk en mantelzorg. Steeds vaker blijkt die combinatie té belastend te zijn. Maar stoppen met hulp verlenen is voor de mantelzorger ook geen optie: er is niemand anders die de zorg overneemt. Dus gaan ze door. Meerdere keren per week, soms dagelijks, naast eigen leven en werk plegen ze - op lange termijn gezien - roofbouw op zichzelf. Er dreigt dan een vicieuze cirkel te ontstaan; de mantelzorger heeft hulp nodig, er is sprake van inkomstenderving enzovoorts.

Werkgever en mantelzorg
Medewerkers durven niet altijd bij hun leidinggevenden en collega’s aan te geven dat ze mantelzorger zijn. Ze zijn bang voor baanverlies of dat ze lastig gevonden worden. Anderen willen privé en werk strikt gescheiden houden. Sommigen erkennen niet dat ze mantelzorger zijn. Werkgevers kunnen deze mensen eerder in beeld krijgen en helpen een balans te vinden tussen privé en werk.

Maar willen werkgevers deze rol op zich nemen? Vinden ze dat dit een taak van hen is? Hoe kunnen arbeidsvoorwaarden hierin een rol spelen? Wat kunnen werkgevers doen om mantelzorgers te ondersteunen zodat ze ook inzetbaar blijven op het werk? Wat kunnen mantelzorgers doen om privé en werk goed te combineren? In gesprek met mantelzorgers, werkgevers, werknemers over deze en andere vragen.

Programma
Dit programma sluit aan bij de week van de Mantelzorg en wordt georganiseerd samen met Steunpunt Mantelzorg Zwolle.

Locatie
Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3 in ZwolleDownloads

Zorg, burenhulp en veiligheid
Laatst bewerkt op: 04-08-2016

Start aangesloten beweging

Initiatief

Wat vind jij?

Foto toevoegen
Voorvertoning van uw bericht

Voeg commentaar toe informatie

Anoniem
Anoniem Expert 22-09-2019 18:10

{{comment.txt}}

afbeelding bijlage

Voeg commentaar toe preview

Preview: Sluit

Heb jij ook een geniaal idee?

Dit is de plek waar mensen met ideeën samenkomen!

Start initiatief