Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

TERUGKIJKEN Isala Publieksacademie 12 oktober 2015 TERUGKIJKEN - Cosmetische behandelingen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Hieronder kun je het theatercollege in z'n geheel terugkijken.

Het uiterlijk is voor veel mensen erg belangrijk. Er goed uitzien maakt vaak dat je je beter voelt. Het dragen van make-up kan bijvoorbeeld het uiterlijk verfrissen. Daarnaast speelt een gezonde manier van leven een rol. Ook kun je een stapje verder gaan en kiezen voor een cosmetische ingreep.
Een cosmetische ingreep varieert van behandelingen die je huid beter en gezonder maken, tot plastisch chirurgische ingrepen zoals een ooglid-, buikwand- of borstcorrectie. Cosmetische behandelingen moeten veilig zijn en een natuurlijk resultaat geven, wat past bij de cliƫnt.

Terugkijken theatercollege

Sprekers
De twee sprekers op deze avond waren Noortje van der Meij, dermatoloog en Michiel Tellier, plastisch chirurg. Beide werkzaam in Isala.

Noortje van der Meij
Noortje van der Meij is 35 jaar en sinds 2011 is zij als dermatoloog werkzaam in het Isala Dermatologisch Centrum met als belangrijk aandachtsgebied de cosmetische dermatologie. In het Academisch Medisch Centrum en in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam is zij opgeleid tot dermatoloog. Daarvoor heeft zij in Maastricht geneeskunde gestudeerd. Tijdens haar studie is zij bestuurlijk actief geweest, zo was zij onder andere voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond. Noortje heeft de helft van haar coschappen internationaal doorlopen (Afrika en Australiƫ). De laatste twee jaar van haar VWO heeft zij op een United World College in Hong Kong gedaan. Noortje heeft 3 dochters van 4, 3 en 1 jaar.

Michiel Tellier
Michiel Tellier is in 1961 geboren in Utrecht. Hij werkt bijna 20 jaar voor Isala. Zijn studie Geneeskunde en opleiding werden in Utrecht en Nieuwegein voltooid. Michiel is vader van 4 dochters waarvan de jongste op dit moment 9 maanden oud is. Tijdens zijn middelbare school en studietijd was hij zeer actief als windsurfer en geselecteerd voor de Nederlandse kernploeg en werd hij hiermee meerdere malen Nederlands, Europees en wereldkampioen. De laatste tijd is hij vooral actief wielrenner. Sinds 1987 is Michiel lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie, en heeft hij gedurende 10 jaar in meerdere ziekenhuis besturen geparticipeerd. Zijn speciale aandachtsgebieden binnen de Plastische chirurgie zijn, naast de cosmetische chirurgie; schisis (gehemelte spleet) en aangeboren afwijkingen en borstreconstructies.

Carla Honing blikt terug met Dermatoloog Noortje van der Meij en Plastisch chirurg Michiel Tellier op de lezing over cosmetische behandelingen.Downloads

Video
Laatst bewerkt op: 04-08-2016