Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

De Zwolse 1.000 meter Tijdrit Opening Boxem Tunnel

Grote wielernamen als Tom Dumoulin, Lucinda Brand, Niki Terpstra, Theo Bos en Anna van der Breggen nemen vrijdag 16 oktober deel aan 'De Zwolse 1.000 meter Tijdrit’.

Dit sportieve evenement wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel.

Tijdrit
Momenteel is de provinciale weg N331 Zwolle - Hasselt, waar de Boxem Tunnel aan gelegen is, nog afgesloten voor al het verkeer. Dit maakt deze weg - en de tunnel! - de perfecte racebaan voor deze tijdrit. De finishlijn wordt getrokken in de Boxem Tunnel, hetgeen het evenement extra speciaal maakt.

Voor de Zwolse 1.000 meter Tijdrit zijn maar liefst zestig wielrenners geselecteerd, zowel dames als heren en jeugdrenners. Om 19.00 uur staat allereerst de jeugdsprint op het programma. Dit onderdeel wordt om 19.30 uur opgevolgd door de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren. De officiële opening van de Boxem Tunnel wordt om 21.00 uur feestelijk afgesloten met spectaculair vuurwerk.

Vrij toegankelijk
De sportieve opening van de Boxemtunnel in Zwolle is vrijdag 16 oktober vrij toegankelijk voor publiek. Voor belangstellenden wordt sportpark De Verbinding, aan de Sportlaan 4 in Zwolle, ingericht als centraal middelpunt. Of je nu te voet, per fiets of per auto komt, als bezoeker word je vanaf daar verder begeleid. Je kunt een kijkje nemen aan de start of bij de finish. Het parcours kent een afstand van 1.000 meter, oftewel prima te voet af te leggen.

Salverda
De Zwolse 1.000 meter Tijdrit wordt georganiseerd door bouwbedrijf Salverda, in samenwerking met Stichting Sport Evenementen en Stichting Sportief Zwolle.

Programma
19.00 uur: Jeugdsprint over 1.000 meter
19.30 uur: Individuele tijdrit voor profs en senioren.
21.00 uur: Afsluiting met spectaculaire vuurwerkshow

http://boxemtunnel.nl/Downloads

Milieu en duurzaamheid Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016