Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Terugkijken livestream
Tweede Stadsgesprek basisinkomen

{{ activeItem }}

Tweede Stadsgesprek basisinkomen

Onderdeel van:

Onderdeel van:
Lovers

Basisinkomen
De term basisinkomen is een uitkering die door de overheid aan iedere inwoner wordt verstrekt. Het bedrag is genoeg om eenvoudig van te kunnen leven. Is het basisinkomen een onvermijdelijk antwoord op de veranderende economie? Of is het onnodig? En is er überhaupt genoeg draagvlak voor dit onderwerp in Zwolle?

Tweede Stadsgesprek
Al eerder, op 9 september, zijn we op verkenning gegaan. Op woensdag 7 oktober was er ruimte voor verdieping. Club Cele is samen met het volk op zoek gegaan naar ruimte voor experiment.

Hoofdgast Marco Florijn (directeur van Sea Starters) heeft, na een korte terugblik op de eerste avond, gepoogd het aanwezige publiek mee te nemen op ontdekkingsreis naar dit onderwerp. Het publiek kreeg volop de ruimte om mee te discussiëren. De gastsprekers hebben vanuit verschillende gezichtspunten aangegeven welke ontwikkelingen zij verwachten.

Gastsprekers waren ondermeer Anne Riemersma (directeur vrijwilligerscentrale), Ria Botter (Voorzitter FNV lokaal en kerngroeplid Arbo Positief) en Robert Colijn (Zwolse Kantelbeweging, ZZP-er)

Durven ze in Zwolle het experiment aan te gaan?Downloads

Onze favorieten
Laatst bewerkt op: 04-08-2016