Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe subsidieregeling Sportverenigingen kunnen nog meer Groene Euro’s Scoren!

Media {{draggableItems.length}}

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De energierekening van de meeste sportverenigingen kan nog flink omlaag, vindt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarom biedt het ministerie hen een aantrekkelijke subsidie.

Sportverenigingen kunnen 30% subsidie krijgen bij de aankoop van bijvoorbeeld zonneboilers, zonnepanelen, ledverlichting en isolatie. Heeft de club vooraf een energiescan laten maken? Dan wordt deze subsidie verhoogd met € 500,-. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de sportclub zelf minimaal € 3.000 investeren in duurzame maatregelen. Ook interessant: het wordt mogelijk om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee duurzame investeringen kunnen worden gedaan.

Energiescan
Veel Overijsselse sportverenigingen hebben de afgelopen jaren een energiescan laten uitvoeren. Ook zij krijgen deze bonus, als ze vanaf 1 januari 2016 energiebesparende maatregelen uitvoeren die gebaseerd zijn op de energiescan. De kosten van de energiescan zijn normaal gesproken € 450,- maar door een bijdrage van de provincie Overijssel kan deze voor slechts € 250,- (incl. BTW € 302,50) worden aangeboden. Heeft uw sportvereniging nog geen energiescan laten uitvoeren? Doe dat dan zo snel mogelijk, want op dit moment is er nog budget voor 140 scans via het project Groene Euro’s Scoren. Meer informatie: www.groeneeurosscoren.nl.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016