Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

“Ik wil weten wat ondernemers bezighoudt!” Gedeputeerde van Hijum loopt stage

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Het Overijsselse Midden- en Kleinbedrijf heeft de mogelijkheid om het economisch beleid van provincie Overijssel aan te scherpen met beide handen aangegrepen.

Ruim 70 bedrijven wilden gedeputeerde Eddy van Hijum graag een stageplaats bieden. De gedeputeerde heeft ondertussen zelfs zijn eerste stagedag er al op zitten.

Een sterke regionale economie en groei van de werkgelegenheid, dat is de kern van het economische beleid van provincie Overijssel. Dit beleid kan alleen succesvol zijn wanneer het tegemoet komt aan de wensen van het bedrijfsleven. “Ik wil graag weten wat MKB-ondernemers bezighoudt”, vertelt gedeputeerde Eddy van Hijum. “Waar zij kansen zien en waar ze tegenaan lopen. We hebben ons voorheen vooral gericht op een aantal topsectoren in Overijssel, maar onze provincie telt natuurlijk ook veel MKB-bedrijven. Die hebben we heel erg nodig om voor een groei van het aantal banen te zorgen. Door stage te lopen, hoop ik van de bedrijven te horen we daar als provincie actief aan kunnen bijdragen.”

Leren lassen
Op vrijdag 18 september vond de eerste stagedag plaats. Eddy van Hijum nam een kijkje in de keuken bij Hotel Landgoed De Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp en hielp mee bij machinefabriek Geurtsen in Deventer. Directeur Patrick Geurtsen: "Erg goed dat politici de tijd en moeite nemen om zich te verdiepen in het Midden- en Kleinbedrijf. Er wordt wel gezegd dat het MKB en familiebedrijven de banenmotoren van onze economie zijn. Ik vind het fijn dat gedeputeerde Eddy van Hijum echt wilde ervaren hoe het er in dit familiebedrijf aan toegaat. Tijdens zijn stage heeft hij onder andere geleerd om te lassen. Hij heeft dus met eigen ogen kunnen zien wat daar allemaal bij komt kijken."

Ervaringen uitwisselen Na afloop van de in totaal acht stages volgt een bijeenkomst waar ervaringen uitgewisseld worden en de basis wordt gelegd voor de aanscherping van het economische beleid van provincie Overijssel. Voor deze bijeenkomst worden alle 70 bedrijven uitgenodigd die zich voor een stage hebben aangemeld.Downloads

Milieu en duurzaamheid Innovatie en technologie Werk en opleiding
Laatst bewerkt op: 04-08-2016