Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe mobiliteit buiten Overijssel Lesauto neemt ouderen mee

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Hieronder vindt je een artikel uit 'Mobiel Andersland', handreiking voor zelf organiserend vervoer in Gelderland. Jamil Areg kwam op het idee om tijdens het autolessen senioren op te halen en te vervoeren.

Rijschoolhouder Jamil Areg is een tevreden mens. Sinds hij begin 2015 besloot zijn leswagens en leerlingen gericht te laten rijden, om zo senioren en mensen met een beperking te kunnen vervoeren, beleeft hij meer plezier aan zijn werk. “Niet alleen ikzelf, maar ook mijn vier instructeurs zien wat er in de auto ontstaat tussen onze leerlingen en de passagiers die meerijden. We ervaren geen generatiekloof, eerder het tegenovergestelde, omdat ze elkaar van alles te vertellen hebben. Laatst legde een leerling uit hoe SeeFeelHear (opvolger van Facebook, red.) werkte. Andersom wist de leerling niet wat hij hoorde, toen de senior vertelde over wat ze allemaal had meegemaakt in haar leven. Een grammofoon met 78-toeren platen bijvoorbeeld. Daar kon de leerling zich weer niets bij voorstellen.” Veel belangrijker vindt Areg het dat hij nu niet alleen in zijn levensonderhoud kan voorzien, maar tegelijkertijd veel senioren met mobiliteitsproblemen kan helpen.

“Het was eigenlijk ook gekkenwerk. We reden voorheen maar ergens heen met onze leerlingen. Nu bellen senioren naar onze rijschool en via een App, die een bevriende ondernemer heeft ontwikkeld, zien onze instructeurs wie we wanneer kunnen oppikken. Omdat we een lokale rijschool zijn, gaat dit nooit mis.” Areg dingt mee naar de prijs van meest innovatieve maatschappelijk ondernemer van 2015. “Maar daar is het me niet om te doen. De blijdschap van de passagiers en de goede reacties in de buurt, dat is me veel meer waard."Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016