Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe mobiliteit in Overijssel Buurtbus Heino

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De buurtbus Heino verzorgt de verbinding tussen Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis. Bovendien rijdt de bus na Lierderholthuis door naar Zwolle-Zuid (winkelcentrum).

De buurtbus rijdt al in Heino sinds 3 september 1979. Op 4 september 2004 werd het 25-jarige bestaan gevierd. Buurtbus Heino was op dat moment een van de 7 buurtbusprojecten in Overijssel, maar met zo'n 16.000 passagiers (2004) per jaar spant Heino de kroon. De ondergrens voor buurtbus Heino is 400 passagiers gemiddeld per maand.

Rijtijden

De bus rijdt op alle werkdagen in een uurs-regeling tussen Zwolle-Zuid en Heino-station. Op het station in Heino heeft de bus aansluiting op de trein die daar om twee minuten over het hele uur aankomt/vertrekt. Als je dus aankomt met de trein van twee over het halve uur, moet je dus een half uur wachten.

De buurtbus rijdt niet op zaterdagen, zondagen en feestdagen. De bus rijdt tussen 07.38 uur en 19.20 uur. Voor station Heino wil dat zeggen dat de eerste bus vanaf Station-Heino vertrekt om 08.05 en de laatste om 19.05 uur.

De volledige dienstregeling is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Centrum, Guus Speelgoed, de bibliotheek of bij de chauffeur in de bus. Verder staat de regeling in de Heino Koerier.

Vrijwilligers

De bus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Hiervoor kan doorgaans nog wel enkele medewerkers gebruiken. Voor meer informatie kijk op www.nuheino.nl.Downloads

Milieu en duurzaamheid Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016