Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe mobiliteit in de media '9292 toont nu ook taxiritten'

Onderdeel van:

Onderdeel van:

9292 laat sinds kort ook reisresultaten voor de taxi zien. Het gaat om een pilot van twee maanden. De resultaten worden getoond op twee stations en drie luchthavens. Maar daar moet het niet bij blijven.

“We zien steeds meer ov-luwe gebieden”, zegt Peter-Coen Koppert van 9292, “Daar moeten we ook wel iets blijven aanbieden. Nu zie je steeds meer hybride vervoersvormen, zodat het misschien beter is om minder over openbaar vervoer te spreken, maar meer over publiek beschikbaar vervoer, zoals de taxi.”

Daarbij is het een interessante commerciële route voor 9292, want het is de bedoeling dat de taxiresultaten gesponsord worden. Koppert: “Onze bezoekers zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in het regelen van hun eigen vervoer en we hebben een bereik van zeven miljoen personen per jaar.” Taxiboeken.nl is dan ook niet de enige die uitgenodigd wordt om in een later stadium taxiresultaten te tonen. Zo is 9292 in gesprek met Uber, hoewel die gesprekken nog in een beginstadium verkeren.

Om de pilot op poten te krijgen was nog wel wat tijd nodig. “Er was nog wel wat discussie bij de ov-bedrijven, die onze aandeelhouders zijn, maar op een gegeven moment hebben we het toch zover gekregen dat men zei: “Laten we het maar een keer proberen””, zegt Koppert. Het krijgt er steeds meer schijn van dat 9292 zich zo ontwikkelt tot een mobiliteitsmakelaar. “Ik spreek dat zeker niet tegen, maar er zijn wel een paar belangrijke nuanceverschillen”, aldus Koppert.

De pilot duurt twee maanden. Daarna moet voor beide partijen duidelijker zijn wat voor vergoeding Taxiboeken.nl moet betalen om de resultaten meegenomen te krijgen in 9292. Dan wordt ook gekeken naar verdere uitbreiding.

Lees het hele artikel op www.ovmagazine.nl.Downloads

Milieu en duurzaamheid Mobiliteit en verkeersveiligheid Innovatie en technologie
Laatst bewerkt op: 04-08-2016