Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Terugkijken: de twee Stadsgesprekken over het basisinkomen
Club Cele Debat - Het basisinkomen

{{ activeItem }}

Club Cele Debat - Het basisinkomen

Onderdeel van:

Onderdeel van:

PvdA, D66 en CDA hebben samen met Club Cele een tweetal Stadsgesprekken over het basisinkomen georganiseerd.

Terugkijken
Kijk de beide Stadsgesprekken terug. Bovenaan deze pagina staat het eerste gesprek, in het linkermenu (aangesloten bewegingen), staat het tweede Stadsgesprek.

Tijdens het Stadsgesprek op 9 september zijn we op verkenning gegaan, samen met Sjir Hoeijmakers. En er bleek behoefte te zijn om verder te praten. Dit heeft plaatsgevonden op woensdag 7 oktober.

In diverse Nederlandse gemeentes worden experimenten voorbereid met het onvoorwaardelijk basisinkomen. Dat kan bijvoorbeeld door mensen met een bijstandsuitkering de gelegenheid te geven in bepaalde mate aanvullend daarop ook betaalde arbeid te laten doen.

Video: Het basisinkomen als denkrichting

Video: Het basisinkomen als denkrichting

Het idee erachter is dat je zo creativiteit en zelfstandigheid van mensen aanspreekt terwijl je voorkomt dat mensen door te gaan werken nauwelijks meer verdienen dan een uitkering (de armoedeval). Het idee gaat uit van vertrouwen in mensen en geeft ruimte aan brede participatie is de achterliggende gedachte.
PvdA, D66 en CDA zijn benieuwd of er draagvlak is voor het basisinkomen in Zwolle.

Voor- en tegenstanders van het basisinkomen nemen daarover vaak zeer principiële standpunten in. Juist omdat de opvattingen uiteen lopen willen de partijen een Stadsgesprek houden waarin informatie en opvattingen gewisseld kunnen worden.

Tijdens het Stadsgesprek op 9 september gingen we met elkaar op verkenning. Op 7 oktober hebben we een verdiepingsslag gemaakt. Is Zwolle bereid om te experimenteren?Downloads

Onze favorieten
Laatst bewerkt op: 04-08-2016