Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

Nieuwe mobiliteit in de media Venray sluit project af voor leerlingenvervoer met het OV

Onderdeel van:

Onderdeel van:

De gemeente Venray heeft een project afgesloten waarbij leerlingen met het openbaar vervoer naar school gingen in plaats van met de taxi. Volgend jaar gaan ze zelfstandig met het ov naar school en weer naar huis.

In dit project ‘Samen reizen met…’ hebben vier leerlingen, die een vergoeding voor leerlingenvervoer (schoolvervoer) krijgen, de afgelopen periode zelfstandig leren reizen.

Vervoerskosten

Zo’n 235 leerlingen in de gemeente Venray krijgen een dagelijkse vergoeding van de vervoerskosten om naar de school te gaan waar ze speciaal onderwijs volgen. Veel van de leerlingen reizen met een taxi naar school.

Vanuit het idee, dat er onder deze kinderen ook leerlingen zijn die kunnen leren om zelfstandig naar school te reizen, heeft de gemeente de afgelopen jaren aandacht besteed aan het leerlingenvervoer.

Zelfstandig reizen

“De praktijk laat zien dat het zelfstandig kunnen reizen voor leerlingen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale activiteit. Ook vergroot het de mogelijkheden voor vervolgonderwijs, stage of werk”, verduidelijkt wethouder Lucien Peeters (Leven).

De afgelopen maanden heeft de gemeente voor het tweede jaar het project ‘Samen Reizen met …’ uitgevoerd, waarin deze leerlingen geholpen zijn om hun zelfredzaamheid te vergroten. In dit project heeft de gemeente geschikte mensen gezocht die met de leerlingen met het openbaar vervoer mee kunnen reizen naar school. Het project is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met de OV-vervoerder Veolia.

Lees meer op taxipro.nl.Downloads

Mobiliteit en verkeersveiligheid
Laatst bewerkt op: 04-08-2016