Let op! JIJ&Overijssel wordt begin 2020 compleet vernieuwd; dit heeft voor alle gebruikers gevolgen. Lees meer

H-a-H De initiatievenmakelaars

Onderdeel van:

Onderdeel van:

Voor ondersteuning van duurzame lokale energie-initiatieven

Wil jij samen met je buurt of dorp een lokaal energie- bedrijf oprichten of een ander duurzaam plan realiseren? Wil je weten wat er bij komt kijken en waar je allemaal rekening mee moet houden? Of ben je benieuwd hoe anderen dit aangepakt hebben? Vraag het één van onze initiatievenmakelaars!

Hulp van een ervaringsdeskundige

Initiatievenmakelaars zijn ervaringsdeskundigen: de makelaars zijn betrokken bij duurzame lokale energie-initiatieven in hun eigen buurt Zij helpen andere initiatiefnemers graag verder met hun praktijkervaring.

Waarom initiatievenmakelaars?

Uit onderzoek blijkt dat lokale initiatieven geholpen zijn met een aanspreekpunt dat toegang biedt tot kennis, knowhow en de juiste contacten. De initiatievenmakelaars hebben deze kennis en contacten in de loop van de tijd opgebouwd en delen deze met belangstellenden. Hierdoor hoeft niet steeds het wiel opnieuw te worden uitgevonden. Om in deze behoefte te voorzien heeft de provincie Overijssel IM@Overijssel, dé makelaardij voor duurzame lokale energie-initiatieven, in het leven geroepen.

Initiatieven gezocht!

Wil jij samen met anderen een plan maken en uitwerken om de beschikbare lokale energie in jouw dorp of buurt te gaan benutten? Weet je niet precies hoe je het aan moet pakken? Neem dan contact op met Yvonne Lassooij, provinciaal coördinator van IM@Overijssel.nl. Yvonne: “Wij zijn op zoek naar initiatieven die al een stuk op weg zijn, maar die extra ondersteuning en wellicht een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Onze makelaars dragen graag hun kennis en enthousiasme over aan anderen. Het initiatief blijf natuurlijk zelf verantwoordelijk voor haar succes en maakt eigen keuzes. Zo blijft elk initiatief uniek.”

IM@Overijssel is bereikbaar via het mailadres IM@Overijssel.nl
of telefonisch op 038 499 74 14. Of kijk voor meer informatie op www.initiatievenmakelaardij.nl.Downloads

Laatst bewerkt op: 04-08-2016